Csütörtök este a Groupama Arénában harcolhatja ki az Európa Liga-csoportkört a Ferencváros, amely a Suduva elleni odavágón gól nélküli döntetlent játszott. A zöld-fehérek klubhonlapjának a magyar válogatottba behívott Sigér Dávid a litvániai mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, benne volt a fejekben, hogy az az első mérkőzés, és megvan a különlegessége annak, hogy nem az akkor lejátszott kilencven perc alatt dől el a párharc.

– Nem akartuk fejvesztve eltámadni magunkat, ráadásul a pálya is lassította a játékunkat, nem volt olyan színvonalú a gyep, mint a Groupama Arénáé. Frusztráló volt, hogy tudtuk, éreztük, jobbak vagyunk technikailag, talán sebességben is, és ez mégsem mutatkozott meg az eredményben – folytatta a középpályás, majd kitért arra is, miben lesz más a visszavágó.

Életünk mérkőzése előtt állunk.

Ez már a második találkozó lesz, nincs hova tartalékolni, ezért sokkal több veszélyes támadásra számítok magunktól, és arra is, hogy ezúttal gólra váltjuk a helyzeteinket. Mindenképpen szeretnénk nagyobb nyomás alá helyezni a Suduvát, hogy ne is legyen idejük rendeződni, vagy a támadásépítésen gondolkodni.

Sigér kiemelte, a legfontosabb, hogy mindent megtesznek a győzelemért és a továbbjutásért, körmük szakadtáig fognak küzdeni, azt szeretné, ha azt látnák rajtuk a szurkolók, hogy küzdenek-hajtanak, csúsznak-másznak, és a szívüket-lelküket kiteszik a pályán.

– A legfontosabb mindebben az lenne, hogy ezzel újabb hat, nemzetközi szintű mérkőzésünk lenne.

Nagyon nagy szükségünk van erre, óriási potenciált, valamint nagyszerű fejlődési lehetőséget jelentenek ezek a kihívások.

Mindemellett klub- és egyéni szinten is megmutathatod magad Európában, találkozhatsz olyan csapatokkal, valamint játékosokkal, akiket amúgy csak valamelyik topligában látunk, elég csak a Manchester Unitedet példaként hozni. A szurkolók és az ország megítélése miatt is fontos, hiszen nem akármilyen csapatokat hozhatunk Magyarországra – zárta mondandóját a Fradi labdarúgója.