Már a 3. percben vezetést szerezhetett volna a Fradi: Petrjak kapott remek labdát, de centikkel a 16-os előtt buktatták – a szabadrúgást Lanzafame rúgta fölé. A 25. percben az olasz támadó ugratta ki remekül Sihnevichet, aki 12 méterről a kijövő kapus mellett önzetlenül a mellette futó Petrjakhoz akart passzolni, de az egyik védő nagyot mentett az ukrán szélső elől.

A félidő vége inkább a románoké volt: Mailat első átlövése a felső lécen csattant, a másodikat pedig Holczer védte a bal alsó elől nagy bravúrral.

A második játékrészre teljesen új csapattal állt ki az FTC. Böde és Varga Roland is betalálhatott volna, majd a 78. percben megint csak a szélső villant: a 16-os bal csücskének közeléből, szabadrúgásból lőtt kapura, de a jobb kapufáról mellépattant a labda. Így maradt a 0-0, az FTC második meccsén sem győzött Törökországban.

Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, ha agilis egy csapat, az mindig megnehezíti a másik dolgát – mondta Szerhij Rebrov a mérkőzés után a fradi.hu-nak. – Az első félidőben kevésbé tudtuk azt mutatni, amit szeretnénk, de a legfontosabb dolog ilyenkor, hogy tapasztalatokat szerezhetünk. Azt nézem, hogy 45 percen keresztül mit mutat az együttes, ezért is játszott most is, és az előző mérkőzésen is két teljesen más csapat az első és a második félidőben. Minél több percet kell a pályán töltenünk, hiszen így fejlődhetünk. A meccsel elégedett vagyok, megkeressük a hibákat, és a kijavításukon fogunk dolgozni. A legtöbbet az jelenti nekem, hogy látom a játékosokon a vágyat arra, hogy magasabb szintre lépjenek, ebben az időszakban ez számít a legjobban.

Felkészülési mérkőzés

Ferencváros – Gaz Metan 0-0

FTC, I. félidő: Holczer – Csernik, Botka, Frimpong, Heister – Csonka, Haratin – Szerető, Lanzafame, Petrjak – Sihnevich

FTC, II. félidő: Varga Á. – Lovrencsics G., Blazic, Takács, Leandro (Vida, 76. perc) – Gorriaran, Sigér – Varga R., Wilmots, Amadou – Böde