A sports.ru szerint már csak varázslattal lehetséges a CSKA továbbjutása a csoportból, annyi összetevője van a nagyon csekály eséllyel bíró orosz sikernek. “Megérdemelné a CSZKA a kiesést” – fogalmaz a lap, csalódést megélve, hogy a moszkvaiak összesen egy pontot szereztek az FTC ellen, amelynek még a kapuját sem tudták bevenni két mérkőzésen.

A championat.com szerint “csődött mondott” és “kudarcot vallott” az orosz klub Budapesten azzal, hogy ezúttal sem tudott győzni a magyar bajnok ellen.

A sport24. ru kiemeli, hogy a mérkőzést a Juventus megfigyelője is a helyszínen nézte végig. Arról viszont nem tudott beszámolni a portál, hogy melyik játékos érdekelte elsősorban a torinóiak scout-ját.

A sport-express.ru szerint ugyanaz történt a CSZKA-val, mint hazai pályán, azaz hiába alakított ki nagy helyzeteket a Ferencváros kapujánál, egyet sem tudott azok közül kihasználni. “Kár, hogy Akinfejev bravúrja csak arra volt elég, hogy a csapatnak matematikai esélye maradjon a továbbjutásra” – írják.

A dni.ru a moszkvaiak korábbi válogatott kapusát, Igor Akinfejevet emelte ki, pontosabban hatalmas védését. A rutinos hálóőrnek túl sok dolga nem volt, de a 62. percben óriási bravúrral, lábbal hárította Blazic közeli, gólba tartó lövését.

Maradona után szabadon az oroszok “Isten lábáról” írnak a jelenet kapcsán, amely elnevezés egyébként még a 2018-as vb-ről ered, amikor Akinfeev hasonló módon védte a spanyolok ellen Iago Aspas 11-esét.

A football-media.ru szerint a Ferencváros megint jól felkészült ellenfeléből, és abból, hogy az orosz csapat majd Manuel Fernandes oldalán, azaz a jobb szélen erőlteti majd a támadásokat. “Ez a féloldalas támadásvezetés a Ferencváros számára megkönnyítette a védekezést, amiből a” – dicsérik a Fradit.

A sovsport.ru erős kiritikával illeti a CSZKA orosz válogatott támadóját, Fedor Chalovot, aki immáron kilenc mérkőzés óta képtelen a kapuba találni. “Hány helyzet kell még neki, hogy gólt szerezzen?” – kérdezik.

Balhé a Fradi-meccs előtt és után: Öt ország szurkolói csaptak össze – videók