A hét elején már idéztük a Ferencváros sportigazgatóját, Hajnal Tamást, aki a koronavírus okozta nehézségekkel kapcsolatban elmondta, hogy minden nap változik a rendelkezésre álló játékosok névsora, ezért ők sem tudnak hosszú távra tervezni. A Fraditól ezúttal Sztanyiszlav Csercseszov segítője, Miroszlav Romascsenko beszélt részletesebben a csapatnál kialakult helyzetről a sportrbc.ru portálnak.

– Két okból nem lehet teljesen megismerni a csapatot: egyrészt három kulcsjátékos részt vesz az Afrika Kupán, másrészt pedig a játékosok egy nagy csoportja a pozitív koronavírustesztek miatt kiesett. Még a spanyolországi edzőtábort is le kellett mondanunk – mondta Romascsenko, aki azt is elárulta, hogy jelenleg 13 válogatott játékos hiányzik az edzésekről, közülük tízen elkapták a koronavírust és karanténban vannak.

– Most már csak az a vágyunk, hogy minél hamarabb teljes létszámban láthassuk a csapatot. Kevesebb mint két hét van az első bajnoki mérkőzésig, és az idő nagyon rövid – tette hozzá Romascsenko, aki végül azt is hozzátette, hogy az edzői stábban senki nem fertőződött meg.

Mint ismert, az idei év első bajnokiját a Ferencváros játssza a Puskás Akadémia vendégeként január 27-én.

ZTE: Északmacedón válogatott játékos iránt érdeklődik a klub