Kristoffer Zachariassen a Ferencváros negyedik játékosa, akit a norvég élvonalból szerződtetett a magyar bajnoki címvédő. A 27 esztendős norvég középső középpályás a nyári csapatváltása a Magyarországon töltött időszakáról, a Fradinál szerzett benyomásairól, tapasztalatairól és a válogatottbeli céljairól nyilatkozott hazája egyik podcastjának.

Sok lehetőséget kaptam, klassz meccseken az idény kezdetén, beleértve a derbit és az európai kupameccseket is. Nagyon jól kezdtünk, az élen állunk és hét mérkőzésből hatot megnyertünk a bajnokságban – kezdte Kristoffer Zachariassen a norvég Spillerrådet című podcastnak adott interjújábanKicsit meglepett, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, főleg azért, mert a magyar foci kicsit másabb, mint a norvég. Ez abban is meglátszik, hogy többet birtokoljuk a labdát és hosszabb támadásokat vezetünk. Játékosként számomra is változást jelentett. Az eddigi ittlétem alatt szélsőként, védekező középpályásként és csatárként is játszottam. Nagy változás volt idejönni. Minden angol nyelven zajlik, számos kultúra van az öltözőben, ahol a beszélgetések francia, bosnyák és szerb nyelven is folynak. Szerencsére könnyen sikerült beilleszkednem.

A Ferencváros hírhedt szurkolótábora, a Green Monsters a norvég légióst is lenyűgözte, így nem véletlen, hogy szuperlatívuszokban beszélt róla.

Elég extrém módon szurkolnak. Lenyűgöz a mag, amelyik minden meccsen ott van. Őrületes zajt teremtenek a stadionban. Kilencven percig állva szurkolnak és kiéneklik a lelküket.

Zachariassen a 2020-as szezonban a norvég bajnokság egyik legjobb formában lévő játékosa volt: a Rosenborg színeiben 29 meccsen 12-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel pedig a gárda házi gólkirálya lett, azonban ennek ellenére a norvég válogatottba nem kapott meghívót Stale Solbakken szövetségi kapitánytól. Célja, hogy újra meghívót kapjon a nemzeti tizenegybe.

Természetesen szeretnék visszakerülni a norvég válogatottba, ám itt új környezetbe kerültem, és szerintem még egy kicsit jobban kell játszanom, hogy számoljanak velem. Remélem, hogy továbbra is megkapom a lehetőséget, és belelendülök, mert számomra ez a legfontosabb. Úgy érzem, egyre jobb vagyok, remélem ez az ősz során sikerülni fog – mondta önkritikusan a zöld-fehérek játékosa, aki elmondása szerint még nem látta a várost (A beszélgetés még múlt héten csütörtökön készült – a szerk.), ám a kéthetes válogatott szünet alatt időt szakított rá.

Végül összehasonlította magyar és a norvég focit is.

Itt a védekezés nem annyira fontos. Az együttesek a támadásokra koncentrálnak, hosszabb támadások vannak, és sokat birtokolják a labdát, emiatt kevesebb a fel-le rohangálás, mint Norvégiában. Nagyobb a különbség az élcsapatok és kicsik között, de ezeknél az együtteséknél is vannak kiemelkedő játékosok, csapatként nem olyan erősek – tette hozzá Zachariassen, aki az idei kiírásban eddig 13 tétmérkőzésen egy gólt szerzett a Ferencvárosban.

Fradi: Véget ért a száműzetés, Boli újra az NB I-es csapattal edzett – fotók