A Bayer Leverkusen elleni utolsó Európa Liga-csoportmérkőzés előtt a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger és védője, Miha Blazic jelent meg a sajtótájékoztatón.

– Semmiképp sem kell külön motiválni a játékosainkat, hiszen mindenki tudja, mennyire fontos mérkőzés lesz ez a holnapi. Egy nagyon erős csoportba kerültünk idén és ez lesz az utolsó lehetőségünk, hogy pontot szerezzünk – kezdte Stöger. – Nyilván senki sem tudhatja pontosan, milyen felállásban lép pályára majd a Leverkusen, viszont nagyon jól ismerem a keretét, a stílusát és hasonló stílusú játékra számítunk, mint az idegenbeli mérkőzésen. A Leverkusennek az A-sora és a B-sora is nagy minőséget képvisel, úgyhogy nehéz lesz pontot szerezni. Amikor Kölnben edzősködtem, egyfajta kisebb derbik voltak a Leverkusen elleni összecsapások, hiszen folyamatosan erősebb és erősebb kerettel próbáltak felállni évről évre. A céljuk az, hogy bajnokságot nyerjenek és nagyon jól haladnak ez irányba. Nagyon szerettem Kölnben dolgozni, nagyon jó szurkolótábora van a csapatnak, és én vagyok az az edző, aki a legtöbbet voltam ott egyhuzamban, négy és fél évet, nem egyszerű ilyen sokáig ott maradni edzőként – ezekről a tapasztalataimról tudok beszélni.

A Fradi szlovén védőjét arról kérdezték, hova helyezi el a Leverkusent és a német focit nemzetközi szinten.

– Alapvetően a Leverkusent a legerősebb csapatok közé sorolom, akik ellen valaha is játszottam nemzetközi szinten, mindenképpen Bajnokok Ligája-szintű együttesnek tartom őket. Egyedül csak akkor van esélyünk ilyen csapat ellen hatékonyan védekezni, ha teljes mértékben egy csapatként működünk együtt. Egyénileg, amit tehet az ember, az az, hogy megpróbálja megnyerni a párharcokat, de a csapatnak tökéletesen összhangban kell működnie – fejtette ki Blazic.

A Fener után Szalai is megszólalt a jövőjéről – topcsapatok érdeklődéséről is beszélt