Mint ismert, a Ferencváros a Bajnokok Ligája-rájátszásában búcsúzott a svájci Young Boys ellen, így automatikusan az Európa Liga csoportkörébe jutott. Az FTC csakúgy, mint 2019-ben, idén is a negyedik kalapba került az Európa Liga csoportkörének péntek 12 órakor kezdődő sorsolása előtt. Csütörtök este pedig végleg kialakult a 32 csapatból álló teljes mezőny, miután lejátszották az EL-rájátszás visszavágóit.

A frissített kalapbeosztás után pedig kiderült, hogy mely csapatokkal játszhat és melyeket kerüli el biztosan a Ferencváros. A magyar bajnok többek között akár a Lyonnal, a Napolival, a Lazióval, a Leicester Cityvel, a West Ham Uniteddel, a PSV-vel, a Marseille-jel, a Monacóval vagy akár a két évvel ezelőtti „jó ismerős” Ludogoreccel is egy csoportba kerülhet. Ugyanakkor biztosan nem lesz egy négyesben például a Rapid Wiennel, a Sturm Grazcal, a Midtjyllanddal, a Legia Warszawával vagy éppen a Galatasarayjal.

Az ebben a kalapban szereplő nyolc csapat közül az FTC három együttest (Antwerpen, Sturm Graz, Bröndby) is megelőzött az UEFA-koefficiense alapján, a dán Midtjyllanddal pedig azonos, 13.500-as az együtthatója. Az Európa Liga csoportkörének sorsolását pénteken 12 órakor tartják Isztambulban.

A 32 részvevőt nyolc négycsapatos csoportba osztják be. A nyolc csoportelső továbbjut a legjobb 16 közé, míg a nyolc csoportmásodik rájátszást vív a Bajnokok Ligájából érkező, ottani nyolc csoportharmadikkal a nyolcaddöntőbe jutásért. A nyolc csoportharmadik az Európa Konferencia Liga playoffjában folytatja – írja a fradi.hu.

EL: Akár Szalaiék ellen is játszhat a Fradi a főtáblán – kialakult a csoportkör mezőnye