“Szőke bombázók biztosítják, hogy a Celtic tovább éljen az Európa Ligában” – írja a Herald Scotland a skót csapat két legjobb játékosának, Kyogo Furuhashinak és Jotának a hajszínére utalva. A portál megemlítette, ahogyan azt Postecoglou irányítása alatt már megszokhatták a szurkolók, ritkán unalmas a Celticet nézni az idegenbeli meccseiken, és ez ezúttal sem történt másképp. A lap szerint a Celtic volt egyértelműen a jobb csapat, stílusosan és magabiztosan játszottak, még akkor is, ha majdnem elszúrták a végét. A Herald Scotland magasztalta Furuhashit, aki “csodálatos gólt lőtt, remek asszisztot adott, és az örökös mozgásával lehetetlen volt együtt élni a Ferencváros ólomlábú védőinek.”

“Garantált az európai foci karácsony után” – olvasható a Daily Record címlapján, majd megjegyezték azt is, hogy Josip Juranovic öngólja és Myrto Uzuni találata ugyan meccsben tartotta a magyar házigazdát, de a Celtic megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A portál egy másik elemző cikke címében úgy fogalmaz: “a Celtic túlélte a késői ferencvárosi ijedtséget, és a mágikus triónak köszönhetően bebiztosította az Európa Liga-diadalt.” Megemlítették, hogy a Celtic időnként hullámzó vizeken evezett a Duna-parton, de mindhárom csatár gólja végül győzelmet ért. A végletekig kiélezett első játékrészben a skót csapat vonulhatott előnyben pihenőre, majd a vendégek a második játékrészben is a magyar ellenfél torkán maradtak, és Liel Abada révén a harmadik találatot is megszerezték. Hozzátették, a dráma azonban nem maradt el, mivel a Ferencváros egy késői második góllal nagyszerű végjátékot produkált, amelyet Postecoglou emberei végül túléltek. Érthető módon dicsérték Jotát, aki a Celticnek körülbelül 6,5 millió fontjába kerülne, ha a nyáron megvennék őt végleg a Benficától, de a jelenlegi formájában még ez a díj sem tűnik túlzásnak. “A portugál állandó szálka volt a ferencvárosiak védelmében, többször megverte az emberét, és intelligens passzokat adott” – írják róla.

“Ez az a nap, amikor a Hoops (a Celtic egyik beceneve – a szerk.) kiváló teljesítménye szétrobbantja a G-csoportot” – olvasható a The Celtic Star címlapján. A cikk szerzője úgy látta, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtott a Celtic, bár a Ferencváros késői gólja talán egy kicsit elvette a fényét ennek az egyébként nagyszerű idegenbeli győzelemnek.

“A Celtic döntő fontosságú győzelmet aratott Ferencvárosban” – írja a The Guardian, amely hozzáteszi, “ha valakinek szüksége van bizonyítékra arra, hogy egy év – pontosabban 14 hónap – mekkora különbséget jelent a labdarúgásban, akkor itt van egy jó példa” – utalva a tavalyi BL-selejtezőre, ahol a Fradi nyert a skót csapat otthonában. Kiemelik, olyannyira domináltak ismét a skótok, hogy “már-már hihetetlen, hogy ez a Ferencváros a 2020/21-es szezon kezdetén lerombolta a Celtic BL-álmait. A Celtic sokkal nagyobb különbséggel nyerte meg ezt a párharcot, mint azt a gólarány sugallja.”

Stöger: “Nem fontolgatom a távozásomat” – a Fradi-edző szerint BL-szintű csoportba kerültek az EL-ben