A sportal.bg szerint a Ludogorec ismét megmutatta, hogy nagyobb tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi porondon, ugyanakkor meg kell említeni, hogy a hazaiak elégedettek lehetnek a mérkőzés alakulásával, hiszen 0-0-nál nem kapott tizenegyest a Fradi Cicinho kezése után, később pedig a kapufát is eltalálta a magyar csapat.

A duma.bg megemlíti, hogy a bolgár csapatnak elég volt egy pont a magyarok ellen, amit végül egy szilárd és kifinomult játék után megérdemelten meg is szereztek. Hozzátették, hogy a hazaiak már nem vették komolyan az utolsó szituációt, amiből végül gólt kaptak, de ez is belefért, hiszen már nem volt idő újabb támadásra. Visszaemlékeztek a nyári BL-selejtezőre, amikor is a Fradi kiejtette a Ludogorecet, most azonban a bolgároknak sikerült bosszút állniuk. A lap szerint is egyértelmű, hogy a 20. percben a magyarokat büntette a játékvezető, amikor nem ítélt tizenegyest a tisztán látható kezezés miatt.

A lap a hazai középső védő, Terziev nyilatkozatát is idézi.

Jó mérkőzést játszottunk, két egyenlő erősségű csapat volt a pályán, végül pedig mi örülhettünk.Nagyon jól ismertük az ellenfelünket, nem leptek meg minket. Erős csapatok voltak a csoportunkban, elégedettek lehetünk a továbbjutással.

A lapnak szintén megszólalt a Ludogorec kapusa, Iliev, aki természetesen örült a továbbjutásnak, de az utolsó percben bekapott gól miatt nem volt teljesen elégedett.

Kontrolláltuk a találkozót, nem engedtünk sok gólszerzési lehetőséget az ellenfélnek

– tette hozzá a hálóőr.

A novsport.bg újságírója úgy látta, hogy a bolgár csapat hatékony és szinte hibátlan taktikát alkalmazva harcolta ki a továbbjutást. A 11-es szituációról azt írják, hogy a játékvezető nem látta a helyzetet és büntető helyett szögletet ítélt. A lap a Ludogorec szünet utáni játékát is kiemeli, mondván alig engedtek helyzetet a Fradinak.

A novsport megemlíti a Ludogorec-vezetőedző, Gencsev értékelésést is.

Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert mindkét csapat nagyon jól játszott, ugyanakkor rengeteg ki nem kényszerített hiba adódott mindkét oldalon. Ami viszont jó, hogy az első komolyabb hibát nekünk sikerült kihasználnunk és gólt lőttünk belőle. Szerencsések voltunk, hogy nem mi kaptunk korán gólt. Elsősorban annak köszönhetjük a jó eredményt, hogy magabiztosabbak voltunk – mondta a tréner.

A 24.chasa negatívumot is talált a továbbjutást érő döntetlenben, a Ludogorec győzelem esetén ugyanis 570 ezer eurót kapott volna az UEFA-tól, az egy pontért viszont “csak” 190 ezer euró jár, de összességében nem lehetnek elégedetlenek a bolgárok, ugyanis az eddigi menetelésük során nagyjából 6 millió eurót gyűjtöttek össze.

Sigér: “Láttuk, hogy képesek vagyunk megugrani az EL-szintet” – ez kell a Fradi előrelépéséhez