Sérülés miatt nem játszhat este a litván Suduva egyik legnagyobb tehetsége, az eddig öt nemzetközi találkozón pályára lépő 20 éves támadó, Paulius Golubickas – Vladimir Cseburin, a Suduva szakvezetője szerint nagy veszteség a kiesése, de képesek lehetnek pótolni a Fradi elleni első találkozón. A 24 éves montenegrói középpályás, Jovan Cadjenovic sárga lapos eltiltása miatt hiányzik majd az első találkozóról.

A két alapember hiánya miatt picit át kell alakítania csapatát a kazah trénernek, aki a litván foci történetének első európai csoportkörös klubját akarja győzelemre vezetni a Ferencváros ellen, elsőként csütörtökön 19 órától, hazai pályán.

A Suduva trénerének várható lépéseiről az lrt.lt portál készített összefoglalót, felvázolva a helyi bajnok várható kezdőcsapatát.

Az EL-rivális edzője: “Így kell megállítani a Fradit” – meglepő, melyik játékostól tartanak a litvánok


A kapuban nem lehet kérdés, hogy a Maccabi Tel-Aviv elleni selejtezőkön is bravúrt bravúrral halmozó, eszéki születésű 32 éves horvát hálóőr, Ivan Kardum áll majd.

A védelem és a középpálya összetétele viszont komoly fejtörést okozhatott Cseburinnak a lap szerint: kérdés egyáltalán, hogy ragaszkodik-e a kazah tréner a jól bevált 3-5-2-es (vagy 5-3-2-es) felálláshoz és hogy hozzányúl-e a nemrég igazolt játékosokhoz is.

A válasz a portál szerint: igen. Az eredetileg középső védőként futballozó Aleksandar Zivanovic például ezúttal a védelem bal oldalán kaphat helyet, akárcsak – picit kényszerűségből – a Maccabi elleni visszavágón is, ahol ugyan a támadásokat kevésbé tudta segíteni, de annál jobban ellátta a védőfeladatát. Erre már csak az FTC egyik legveszélyesebb játékosa, az ukrán Zubkov miatt is szükség lehet a lap szerint.

Érdekes lehet majd a 22 éves Giedrius Matulevicius szerepe is, neki kellene majd ugyanis pótolnia az eltiltott Cadjenovicot, aki a rombolásért és az építkezésért egyaránt felelős a Suduvánál – hasonló szerepkört betöltve, mint a Fradinál Haratin. Így viszont a kispadra kerülhet viszont a szurkolók egyik kedvence, Povilas Leimonas, a 31 éves litván válogatott védőre a lap szerint akkor lehet majd szükség, ha a Suduvának esetleg egy megszerzett előnyt kell majd őriznie.

Az újonnan érkezők közül az osztrák Michael Blauensteiner aligha, a brazil Renan Oliveira viszont szinte biztosan ott lesz a kezdősípszó pillanatában a pályán. A nyáron érkezett és a litván csapat legértékesebb játékosának számító 29 éves támadó középpályás eddig csak egyetlen európai kupameccsen játszott karrierje során – a Maccabi ellen -, de a szerző szerint nem hagyhatja ki Cseburin az év legfontosabb meccséről.

A Suduva várható kezdőcsapata:

(A Maccabi ellen így álltak fel: Kardum – Svrljuga, Jankauska, Kerla, Zivanovic, Verbickas – Cadjenovic, Matulevicius – Golubickas – Tadic, Topcagic)