A Suduva (részletesebb információk a riválisról itt – kattints!) másodedzője, Vladimir Cheburin vezetőedző elsőszámú litván segítője, Eivinas Cerniauskas részletes elemzést adott a Ferencváros játékáról és erősségeiről a két csapat csütörtök esti Európa Liga-playoff mérkőzése előtt.

A tréner kitért arra is, melyik játékosra kell külön is figyelniük majd a két találkozón.

A magyar csapat jól felkészült, fizikálisan erős és határozottan védekezik. A Ferencváros játékfilozófiája sokkal inkább a védekezésen és a kontrákon alapszik, a támadásépítéseiből pedig a válogatott játékosokból álló védelme is alaposan kiveszi a részét. Nagyon fontos játékosa a csapatuknak a szlovák középpályás, Michal Skvarka, akire szinte a teljes játékuk épül – fogalmazott az lrytas.lt cikke szerint Cerniauskas, majd kiemelte, hogyan lehet megállítani a magyar bajnokot.

A Suduva az előző körben az izraeli Maccabi Tel-Avivot búcsúztatta:

Nagyon sok veszélyes szituációt alakítanak ki a rögzített szituációkat követően, ráadásul szinte mindig másképpen végzik el azokat, sokat variálnak ezekben a helyzetekben. Meg kell akadályoznunk őket a gyors támadásépítésekben, azonnal fel kell állnunk velük szemben, rendeződnünk kell. Emellett minimálisra kell csökkentenünk a labdavesztések számát, hiszen amikor ilyen helyzetekben hozzájuk kerül a labda, azonnal és gyorsan el is jutnak általában a kapuig – fűzte hozzá.

Rebrov az EL-selejtező előtt: Senki nem nevezheti esélyesnek magát – a Fradinak mindenre fel kell készülnie