A labdarúgók hétfőn, szerdán és pénteken kis csoportban (4-5 fő) dolgoznak, a népligeti edzőbázison. Hat füves pálya van, ezért nem is kell, hogy találkozzanak egymással a játékosok, a lehető legszigorúbban veszik az ellenőrzést és fertőtlenítést. Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorának nyilatkozott.

– A csapat edz, de természetesen nem olyan intenzitással, és nem tudnak ugyanolyan gyakorlatokat végezni, mint korábban, nincs egymás elleni játék vagy kontakt. Igazából erőfejlesztő, futó gyakorlatok vannak, és olyan labdás gyakorlatok, amiket önállóan lehet végezni.

A Fradinál nem téma a fizetési tárgyalás.

– A Ferencváros nem kapkod, nem szeretne idő előtti döntéseket hozni. A sportolóim önmaguktól, az első pillanattól kezdve már 30 millió forintot jótékonykodtak, bár nem szeretem ezt a szót használni, mert ez nem jótékonykodás, hanem valaki megbecsülése.

A mostani havi fizetésükből már hozzájárultak maguktól, ezért pillanatnyilag a fizetési tárgyalás nem téma a Ferencvárosnál.

– Valóban gondolkodunk azon, beszélünk több szakosztállyal is, többen a vezetőségből, hogy amennyiben ez egy hosszútávú helyzet lesz, és elnyúló megoldást kell találnunk erre a helyzetre, akkor biztos vagyok benne, hogy nálunk a Ferencvárosnál lévő sportolók és edzők is átérzik ezt, és nem hiszem, hogy komoly probléma lenne egy olyan ésszerű megoldást találni közösen, ahol mindenki elfogadható kompromisszumot köt – árulta el a vezető, aki elmondta, folyamatos újratervezés van, mert ezt még soha nem csinálta senki.