Thomas Doll (FTC):Boldogok vagyunk, hogy megnyertük a mérkőzést. Kemény, harcias mérkőzés volt, két perc után gyönyörű fejes gólt szerzett Balázs. Érzésem szerint 70-75%-ban birtokoltuk a labdát, nehéz volt rést találni, hogy egy második gólhelyzetet kialakítsunk. A Vasas mélyen védekezett, és a kreativitásunkat nem tudtuk megmutatni. Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor könnyelműen elveszítettük a labdát, és szükségtelenül ívelgettünk. Úgy gondolom, hogy a találkozó ezen szakaszában éhesek voltunk, és ki kellett volna csalogatni a Vasast a védekezésből. Harciasság tekintetében a két csapat mindent megtett a siker érdekében. Labdarúgás szempontjából nem sok embernek lett melege a stadionban. A második félidőben nagyon keveset engedtünk az ellenfélnek, védekezés szempontjából fegyelmezettek voltunk, a végén egy kontra adódott és ebből tudtunk gólt szerezni.

Ez most csak pillanatfelvétel, hogy az első helyen vagyunk, de jó érzéssel tölt el minket. Elégedettek lehettek a három ponttal, de tudom azt is, hogy tudunk jobban játszani. A Vasasnak nem volt túl egyszerű helyzete, így érthető, hogy a védekezésre fektették a hangsúlyt. Pár fontos játékosunk hiányzott. Az elején lehetett érezni részükről bizonytalanságot, mivel nem tudtuk uralni a mérkőzést, és benne volt a levegőben, hogy a Vasas bármikor visszatérhet a mérkőzésbe. Mindig szoros mérkőzést játszottunk a Vasas ellen, nem lepett meg a védekezésük. Olyan helyen öltözködtünk, hogy azt gondoltam, hogy ez nem a stadion része. 100 méteres alagút a stadionban, a Vasas ott volt, ahol a vendégcsapat szokott lenni. Nem tartom korrekt dolognak, de ezt nem illik. Lehet, hogy a Groupama Arénában mi is találunk egy öltözőt valahol ott, ahol a fűnyírók szoktak állni.

Michael Oenneing (Vasas):Nem hord minket hátán a szerencse, az utóbbi eredményeink nem a valódi tudásunkat tükrözik, amit tudtunk, megtettük.  Az első félidőben volt 3-4 helyzetünk és a felső lécet is eltaláltuk. A második félidőben nem nagyon jöttek össze a dolgok, olyan volt, mintha a Ferencváros nem is vett volna részt a játékban, rég láttam ilyen ötlettelenül támadni a Ferencvárost. Látni lehetett, hogy minden hibánk és probléma ellenére a csapat a helyén volt. Kevés hadra fogható játékosom volt, Ádám Martin ballábas. ezért adta magát a szituáció, hogy most ő szerepeljen a balhátvéd pozíciójában.

TABELLA: ÍGY TELEL AZ NB I MEZŐNYE