A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-szakosztálya december 3-án ünnepelte megalapítása 120. évfordulóját. A jeles évforduló alkalmából a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor is köszöntötte a klubot – írja a fradi.hu.

– Hosszú út vezetett 1900. december 3-ától, a szakosztály hivatalos megalakulásától máig. Ez idő alatt a „Fradi” egy városrész csapatából a „nemzet csapatává” vált, generációk sora számára jelentett identitásképző közösséget, melyet szenvedéllyel, szeretettel és mély elkötelezettséggel támogatott – hangsúlyozta a Kubatov Gábor klubelnöknek címzett levelében az MLSZ első embere.

Csányi Sándor kiemelte, hogy az FTC labdarúgó-szakosztálya számtalan emlékezetes sikert, nagy egyéniséget adott a magyar labdarúgásnak, példaként sorolta hazai és nemzetközi sikereinket, illetve megemlítette a magyar futball máig egyetlen aranylabdását, Albert Flóriánt is.

– A szakosztály tradícióinak ápolása mellett a közelmúltban arra is bizonyságul szolgált, hogy szisztematikus, megalkuvást nem tűrő munkával milyen látványos fejlődés érhető el hazai és nemzetközi szinten egyaránt – folytatta Csányi Sándor. – Bízom benne, hogy az utóbbi években megtapasztalt fejlődés töretlen marad, és hogy ebben a folyamatban a hazai nevelésű magyar labdarúgók is mind nagyobb részt vállalhatnak a jövőben.

Az MLSZ-elnök levele a fradi.hu-n teljes egészében elolvasható!