Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, a Ferencváros hazai pályán 4-1-re legyőzte a MOL Vidi FC-t az OTP Bank Liga 29. fordulójának rangadóján. A fegyelmi okok miatt egy hétre az FTC keretéből kitett, szombat este pedig csereként visszatérő Davide Lanzafame duplázott a hajrában. Előbb a 62. percben 23 méterről végezhetett el szabadrúgást, és remekül tekert a bal felső sarokba, amivel már 3-1-re növelte a zöld-fehérek előnyét.

Az olasz támadó gólja után rögtön családjához futott, és – egy sárga lapért cserébe – velük ünnepelte a látványos találatot.

Lanzafame a lefújás előtt megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját is, majd az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozott.

Megígértem a családomnak, hogy kimegyek hozzájuk. Kivételes alkalom volt, hogy egész héten velem voltak, amíg nem edzhettem a csapattal. Boldog pillanat volt a mai mindannyiunk számára mondta a csatár.

A Ferencváros játékosa kérdésre válaszolva kitért arra is, mire lehet elegendő a most nyújtott teljesítményük az európai kupaporondon.

Számomra a Ferencváros a legjobb magyar csapat, de ahhoz, hogy az európai színtéren is jól teljesítsünk, mindenképpen fejlődnünk kell, erre a felkészülési időszakban lesz időnk – mondta a támadó, majd megismételte: – Fejlődnünk kell, mert Európa teljesen más szint.

Lanzafame arról is beszélt, végleg eldőlt-e a bajnoki cím.

11 pont nagyon nagy előny, és reméljük, hogy a következő meccsen véglegesen le tudjuk zárni a bajnokságot. Volt csapatom, a Honvéd ellen fogunk játszani, ami mindig is a szívem csücskét fogja képezni – tette hozzá.