Hétfőn már beszámoltunk arról, hogy visszatért a Ferencváros első keretéhez a fegyelmezetlenség miatt az NB I-es keretből kitett elefántcsontparti támadó, Franck Boli.

A csatár még szeptember elején került ki bajnoki címvédő keretéből és azóta az NB III-ban szereplő második számú csapatunál edzett és játszott. A 27 esztendős légiós most újra lehetőséget kap Peter Stögertől a bizonyításra. A tréner elárulta, nem kizárt, hogy Boli akár már a hétvégi, ZTE elleni bajnokin lehetőséghez jut majd.

Mivel nem először volt probléma Franck Bolival, meg kellett hoznunk a döntést, hogy néhány hétig nem edzhet az első kerettel. Tudtuk, hogy a csapat ezzel veszít a minőségéből, de mindenki számára egyértelművé szerettük volna tenni, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyek nem maradhatnak következmények nélkül. Ez a teljes keret szempontjából is fontos volt.

Hogy Franck kerettag lesz-e a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen? Meglátjuk, bármi megtörténhet. A meccs hetében mindenesetre már újra számítok rá az edzéseken, így elképzelhető, hogy a szombati bajnoki találkozó keretében is helyet kap majd

– mondta Stöger Boli “rehabilitációjáról”.

A vezetőedzőhöz hasonlóan Hajnal Tamás sportigazgató is kiemelte a fradi.hu-nak, hogy fájó, de szükségszerű lépés volt a játékos szankcionálása.

A csapat érdekeit figyelembe véve akkor ez volt a legjobb döntés.

Ezt Franck is tudja, beszéltünk vele, megértette mi miért történt.

Azóta eltelt egy kis idő, a múltat lezártuk, mindenki előre tekint. Mindannyian reméljük, hogy céljaink elérésében Franck is fontos szerephez juthat. Teljesen a saját kezében van a sorsa, tisztában van azzal, hogy csak rajta múlik, hogy ismét kivívja a vezetőedző bizalmát. Bízunk benne, hogy az edzéseken és a meccseken is meg tudja mutatni, milyen hasznos tagja a Ferencvárosnak – nyilatkozta Hajnal.