Mint ismeretes, Böde Dániel már a májusi Fradi-fiesztán bejelentette, hogy minden bizonnyal távozik a bajnokcsapattól a több játéklehetőség reményében, majd szűk két héttel ezelőtt a 32 éves válogatott támadó hivatalosan is elköszönt hét év után a Ferencvárostól.

Már hetek óta tudni lehetett, hogy Böde minden bizonnyal visszatér Paksra, ahol profi karrierje 2006-ban kezdetét vette, hétfőn a csak magyar játékosokat foglalkoztató tolnai klub be is jelentette a rutinos csatár érkezését, három évre írt alá régi-új csapatánál.

Örülök, hogy pont került az átigazolás végére. Ismert közegbe boldogan térek haza, és nagyon várom már, hogy megkezdjük a felkészülést. Szeretnék minél jobb eredményeket elérni a csapattal, valamint természetesen vannak egyéni céljaim is, de azokról most még nem szeretnék beszélni – nyilatkozta a paksifc.hu-nak Böde a papírok aláírását követően.

Haraszti Zsolt ügyvezető így fogalmazott Böde Dániel “hazatérését” illetően:

Nagyon sokan vártuk már ezt a bejelentést, hiszen ez az igazolás klubunknak egy nagy eredmény. Egy olyan játékos érkezett vissza hozzánk még ereje teljében, aki nagyon sokat tud segíteni a Paksi FC-nek. Nagy várakozással tekintek az elkövetkezendő évre.

Böde az otthonához, Madocsához közeli Pakson mutatkozott be az NB I-ben, majd egy bajnoki ezüst, egy Ligakupa-győzelem és összesen 40 élvonalbeli gól után, 2012 nyarán kötött szerződést a budapesti zöld-fehérekkel. Az FTC-ben már az első évében a második helyén végzett a góllövőlistán 17 találattal, majd jöttek a trófeák is. 2016-ban bajnok, kupagyőztes és gólkirály is volt a Fradinál, végül két aranyéremmel, három MK-sikerrel és két Ligakupa-sikerrel a tarsolyában hagyta el a fővárost, hogy ismét nevelőcsapatánál szerepeljen.

Böde a magyar válogatottban 25 alkalommal szerepelt, 5 gólt szerzett és Eb-nyolcaddöntősnek is mondhatja magát.

Így erősítenek az NB I csapatai a nyáron – átigazolási körkép