Alaposan megbolygatta az európai klubfutballt az UEFA hétfői bejelentése, miszerint az orosz klubok és válogatottak a következő szezonban nem indulhatnak a nemzetközi kupákban. Emiatt többek között a Bajnokok Ligája selejtezőinek kiemelései is megváltoztak, ami hatással lehet a Ferencváros szereplésére is.

A svájci bajnokot így nem kaphatja a Fradi

Az már korábban eldőlt, hogy az FTC az első selejtezőkörben kiemelt lesz, így papíron könnyebb ellenfeleket kaphat. Így is van azonban egy-két olyan bajnokság, amelynek éllovasa a nem kiemelt klubok közül is kiemelkedik.

Ilyen lett volna a svájci aranyérmes FC Zürich is, amely hiába lett volna nem kiemelt még az első körben is, az oroszok kizárása miatt a svájci bajnokság is eggyel jobb helyzetbe került, így a bajnoknak csak a második körben kell kezdenie. Ergo: biztosan elkerüli őt a Fradi.

Egyre több lehetséges ellenfél neve ismert egyébként már a Ferencváros számára: jelen állás szerint a koszovói bajnok, az albán bajnok, a lengyel bajnok, a Dinamo Batumi (georgiai), az RFS Riga (lett), az örmény bajnok, az FC Shkupi (macedón), a Tobol Kustanai (kazah), a Hibernians (máltai), a KI Klaksvík (feröeri), a Sutjeska Niksic (montenegrói), a Shakhtior Saligorsk (fehérorosz) és a Zrinjski Mostar (bosnyák) lehet Sztanyiszlav Csercseszov együttesének ellenfele, de a lista még bővül.

A változások miatt ráadásul minden valószínűség szerint a Fradi nemcsak az első, de a második körben is kiemelt lehet majd.