A football.ua “elszalasztott Dinamo-győzelemről” cikkez a mérkőzés kapcsán, illetve megjegyzik, hogy a vendégek az első félidőben épp azt csinálták a Ferencvárossal, mint a Barcelona: kihasználták a magyar bajnok védekezésének a hiányosságait és sebezhetőségét. “A Dinamo sokáig bátrabban és kezdeményezőbben futballozott, aminek meg is lett az eredménye” – fogalmaznak. Azelőtt viszont értetlenül állnak, mi történt a csapatukkal a második játékrészben – szerintük összességében “leállt a Dinamo” – a második ferencvárosi találatot illetően pedig azt írják, hogy “elképesztő hibák sora” vezetett a hazai egyenlítéshez.

A lap a kijeviek kapusát, Denis Boykót is idézi, aki nem volt túl boldog a döntetlen miatt.

Természetesen győzni akartunk ma, jól is alakult a találkozó egészen 2-0-ig. De az első bekapott gól után leült a csapat, a Ferencváros pedig egyre bátrabban, a széleket kihasználva támadott. Végül sajnos 2-2-re végeztünk, ami nem egy jó eredmény a meccsen történtek tükrében. Az ellenfélnek 0-2-nél nem volt már veszítenivalója, komoly erőket mozgosítottak és mentek előre. Pedig nem mondanám, hogy sokat változott volna a játékuk, egyszerűen csak az első gól valamit bekapcsolt náluk.

Megszólalt az oldalon Ihor Haratin, az FTC ukrán válogatott középpályása is.

Mindig meg kell próbálnod játszani, bármi is legyen az állás. Hálás vagyok a szurkolóinknak, hogy 0-2-nél is mellettünk álltak és buzdítottak minket. Nagyon fontos döntetlent értünk el egy olyan erős ellenfél ellen, mint a Dinamo. Ezek a mi első lépéseink a Bajnokok Ligájában. Az első félidő nem sikerült jól a számunkra, de a másodikban tudtunk fordítani a mérkőzés alakulásán. Szerintem megérdemeltük a döntetlent. A 11-es? Még nem láttam a visszajátszást, de emlékszem, hogy a labda először a lábamat találta el, onnan pattant a kezemre, nem volt esélyem reagálni sem a jelenetnél, olyan gyorsan történt minden.

A sport.ua “Boli megbüntette a Dinamót” felvezetéssel számol be a budapesti BL-csoportmeccsről. Amely a szerző szerint rávilágított arra, hogy a kijevi csapatnak hiába van viszonylag új edzője, a problémái a régiek, azaz a Dinamo nem tud továbbra sem állandó jó teljesítményt nyújtani. A második félidőben látottakat a lap “katasztrofálisnak” nevezi ukrán szemszögből, az edzői stábot a kései és nem is túl jól sikerült cserék miatt is kárhoztatja, összességében pedig azt írja, hogy bár az idegenbeli döntetlen papíron nem rossz eredmény a BL-ben, de a látottak alapján nem lehet az egy ponttal elégedett a Dinamo.

Az ua-football.com

a döntetlent a történtek tükrében kvázi “megbocsáthatatlannak”, a Dinamo Kijev második félidep teljesítményét pedig “rettenetesnek” titulálja.

Az első játékrész miatt viszont dicséri a Dinamót, mondván a vendégek sokkal összeszedettebben és veszélyesebben játszottak, mint “az idegesnek tűnő” Ferencváros. Ez utóbbit igazolja szerintük a gyorsban kiosztott két sárga is házigazdának, ami azonban nem nyugtatta meg a magyar csapatot, amely a vezető gólt eredményező 11-esre is feszülten reagált. A lap szerint a második gól és az azt megelőző Lovrencsics-hiba is azt mutatta, hogy ekkor végképp lezárhatta volna a mérkőzést a vendégcsapat a teljesen “megzavarodott” FTC ellen.

Épp ezért jött “szinte a semmiből” a Ferencváros szépítő gólja az 59. percben a portál szerint, hogy aztán 1-2-t követően a Kijev kezdje el azokat a hibákat elkövetni, amiket a hazaiak csináltak az első félidőben. Szerintük Sydorchuk teljesen felesleges piros lapjánál el is dőlt, hogy a Dinamo nem lesz képes megtartani az előnyét. Sőt, a végén még a vendégek lélegezhettek fel, hogy nem kaptak ki végül egy korábban már “megnyert'” mérkőzésen.

A football24.ua szerint a Ferencváros az első félidőben csak a “durvaságával” tűnt ki, egyedül Tokmac volt némiképp dicsérhető. A Dinamón pedig a szünet előtti magabiztossága látszódott a második félidő elején is, hogy aztán egy pillantra magára hagyják a vendégek a legveszélyesebb hazai játékost, aki ezt azonnal ki is használta. Ráadásul az FTC a lap szerint innentől kezdve rákényszerítette a Dinamóra a meddő mezőnyfölényt, mondhatni “odadta a labdát” a vendégeknek, hogy aztán sorra vezesse az egyre veszélyesebb kontrákat.

Rebrov pedig a cseréivel “legyőzte” Lucescut – fogalmaznak -, hiszen amíg az ukrán tréner változtatásai mind feldobták a Fradi játékát, addig a román tréner kispadról érkező emberei mind “hatástalannak” bizonyultak.

A sportarena.com szerint a két hasonló taktikájú és felfogású csapat meccsének első félidejében a Dinamo abban egyértelműen ellenfele fölé nőtt, hogy a Fradival ellentétben képes volt veszélyes helyzeteket kialakítani a szélekről. A második félidőben viszont kiderült, hogy az FTC “karakterek” tekintetében jobban áll és a kijevieknek a két elveszített pont után arra kell koncentrálniuk, hogy a hátralévő meccseken több egységet szerezzenek, mint az Ukrajnában még mindig nagyon népszerű Rebrov vezette Ferencváros.

A Dinamo edzője majdnem mindent a piros lapra fogott: “Ezt a meccset nekünk kellett volna megnyernünk”