Hétfő este a Fadil Vokrri Stadionban megtartotta sajtótájékoztatóját a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger, illetve a jobbhátvéd, Henry Wingo a kedd esti Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt.

– Jó helyzetből várjuk a mérkőzést, hiszen hazai pályán 3-0-ra nyertünk. Ugyanakkor nem szabad elkényelmesednünk. Fontos, hogy még semmi sem dőlt el és a keddi 90 perc során is nagyon koncentráltan kell futballoznunk. Komolyan kell vennünk a visszavágót is, kellően motiváltan kell hozzáállni és ha ez sikerül, akkor sok helyzetünk lesz – idézi a fradi.hu a vezetőedzőt.

– Mindenképpen jobban kell koncentrálni, élni kell a jó pozíció adta lehetőséggel, de ahogy vezetőedzőnk is mondta, még semmi sem dőlt el. Nehéz 90 perc vár ránk, egymást segítve kell játszanunk és akkor jönnek majd a helyzetek és a gólok is. Motiváltak vagyunk, sikerre éhes a csapat – tette hozzá Henry Wingo.

Az osztrák vezetőedző újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést.

– Mindenki teltházas stadionban szeretne játszani, ez része a focinak. Sajnos az utóbbi időszakban hozzá kellett szoknunk a zárt kapuhoz. Egyértelmű, hogy a hazai csapatnak nagy pluszt jelentett volna a sok néző, de úgy gondolom, annak mi is örültünk volna – válaszolta Stöger

– Ez egyik csapatnak sem jelent előnyt vagy hátrányt. Sajnos hozzá kellett szoknunk ehhez a helyzethez, de remélem, hamarosan ez megváltozik. Holnap ha nem is ebből, inkább magunkból, az eredményes játékunkból kell motivációt merítenünk – reagált az amerikai védő.

Szóba került az is, hogy milyen ellenfélre számít Stöger, illetve a játék mely területén szeretne változást látni az előző meccshez képest.

– Holnap a legfontosabb, hogy biztonságosan kell játszani, ugyanakkor azt is szeretném, hogy gyorsabbak legyünk. Sokkal kontrolláltabban kell védekezünk, de ezúttal sok helyzetet kell kialakítanunk és ezeket gólra váltani. Az előző meccsen mi voltunk a favoritok, magabiztosan nyertünk, így az ellenfelünknek kevesebb veszíteni valója van. A Prishtina fizikaliag erős, technikailag pedig képzett csapat. A legerősebb csapattal állunk majd fel kedden, én és a csapat is profiként áll majd hozzá a visszavágóhoz – zárta gondolatait Peter Stöger.

Vidi: Megvan, melyik Premier League-csapatba igazol a távozó Eb-kerettag védő