Mint ismert, magyar bajnok Ferencváros kedden 18.00-kor a koszovói bajnok Prishtina együttese ellen hazai pályán, a Groupama Arénában kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjében. Az 1. forduló első, budapesti mérkőzése előtt hétfőn Peter Stöger vezetőedző és az FTC gólerős játékosa, Myrto Uzuni sajtótájékoztatón beszélt az esélyekről – írja a fradi.hu.

– Jó napot! – kezdte magyarul az FTC trénere, Peter Stöger, aki ezt követően angolra váltott. –Nagyon várjuk a holnapi mérkőzést, amellyel véget is ér a felkészülésünk, amely nem a legkönnyebb időszak volt a játékosok számára. A labdarúgók egy kicsit talán fáradtak, ettől függetlenül várják már, hogy tétmérkőzésen bizonyíthassanak. Összességében úgy gondolom, hogy jó felkészülési időszakon vagyunk túl, mindenki fitt, fizikailag jó állapotban van. Mind a négy felkészülési mérkőzésünket megnyertük, hármat ráadásul olyan ellenféllel szemben, amely szintén érdekelt a nemzetközi porondon.

Ezt követően Myrto Uzuni vette át a szót a trénertől.

– Szerintem nagyon jól alakult számunkra a felkészülési időszak, jó mérkőzéseket játszottunk és eredményesek is voltunk – jelentette ki az albán labdarúgó, aki az új idényre készült legújabb hazai Fradi-mezben jelent meg a sajtóeseményen. – Erős mentalitású edzőnk van, aki nagyon jól felkészítette a csapatot. Kedden szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, győzelemmel megajándékozni a szurkolóinkat.

Újságírói kérdésre válaszolva Peter Stöger elmondta, hány gólt vár a csapattól.

– Annyi gólt szeretnénk szerezni, amennyit csak lehetséges. Az talán kijelenthető, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de tiszteljük az ellenfelet, amelynek mindkét előselejtezős találkozóját láttuk, így tudjuk, hogy jó, fizikálisan erős együttessel találkozunk. A gólszerzés az ő feladata lesz – mutatott Stöger egy mosoly kíséretében a mellette ülő Myrto Uzunira. – A lehető legjobb összetételű csapatot fogom pályára küldeni, ám ahhoz, hogy sikeresek legyünk, elengedhetetlen a türelem is. Láthattuk az Európa-bajnokságon is, hogy ez a mentalitás vezethet sikerre.

Akadt olyan újságíró a kérdezők között, aki arra volt kíváncsi, hogy Stöger milyen érzésekkel várja, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhasson a Groupama Aréna közönségének.

– Lehet, hogy kívülről ez nem mindig látható rajtam, de belülről nagyon fel vagyok tüzelve, motiváltan várom a keddi mérkőzést.

Ez egy remélhetőleg hosszú sorozat első állomása lesz, hiszen a célunk, hogy a Ferencváros ismét nemzetközi kupasorozat csoportkörében szerepelhessen.

Nem vagyok az a típusú edző, aki fel-alá rohangál a mérkőzés közben, ettől függetlenül igyekszem a saját módomon irányítani a csapatot. A keddi selejtező számomra is új szituáció lesz. Játékosként és edzőként is sok nemzetközi mérkőzésen vettem már részt, ám ez lesz a bemutatkozó tétmeccsem az új klubomnál, ahol tiszta lappal indulok. A célunk elérni a csoportkört és folytatni az elmúlt évek sikerszériáját, de ezzel tisztában vannak a labdarúgók is. Motivált vagyok, mert tudom, hogy mennyire fontos a siker a Ferencvárosnak és a szurkolóknak is.

A Fradi távozó kétszeres bajnoka megtalálta új csapatát