Első évében bajnoki címet nyert a Ferencvárossal, nemrég pedig az Európa Liga csoportkörébe is kvalifikálta magát csapatával – Szergej Rebrov magyarországi eredményei hazájában, Ukrajnában is kellő visszhangot kaptak.

Sőt, egy cikkben már azt pedzegetik, hogy mikor térhet vissza Rebrov az ukrán fociba, ehhez pedig az eddigi Fradi-sikereit megfelelő mércénak tartják.

A footballtransfer.com.ua újságírója egyenesen a legjobb ukrán klub, a Sahtar Donyeck, sőt, a válogatott kispadján is szívesen látná akár Rebrovot.

“Rebrov nagyon jól teljesít Magyarországon és sokat fejlődött edzőként. Nem várja a felkéréséket, egyszerűen csak dolgozik a csapatával, és sorra éri el a jó eredményeket. Természetesen a Ferencváros szintje lejjebb van például a Dinamo Kijevénél, de keményen dolgozik azért, hogy sikeres legyen a csapatával, amelyet megpróbál egy új, magasabb szintre emelni. Én személy szerint sajnálom, hogy Rebrov nem Ukrajnában dolgozik. El tudom képzelni, hogy egyszer visszatér a Dinamóhoz, sőt, a nagy rivális Sahtarná, vagy akár az ukrán válogatott kispadján is megállná a helyét” – írja a portál.

Rebrov edzőként két bajnoki címet és két kupát is nyert a Dinamo Kijevvel, amelyet a Bajnokok Ligája főtábláján is vezetett. A válogatottnál másodedzőként ült már a kispadon.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke nemrégiben beszélt arról, hogy a szakember két külföldi ajánlatot is kapott, de nemet mondott rájuk, mert jól érzi magát Budapesten.

EL: Határon túli magyaroknak ad kedvezményt a Fradi – minden a csoportkörről itt!