A katalán Sport csütörtöki híre szerint a Barcelona azzal a kéréssel fordult a spanyol sportminisztériumhoz, hogy engedélyezzék a klub számára, hogy nézőket engedjen be már a jövő keddi, Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre. Mint ismeretes, az UEFA rendelkezése lehetőséget nyújt arra, hogy egy-egy stadion 30 százalékos kapacitással megnyíljon a nemzetközi kupameccsekre, ugyanakkor a helyi hatóságoknak joguk van ahhoz, hogy a járványhelyzet miatt megtiltsák a nyílt kapus mérkőzéseket.

A jelen állás szerint ez a helyzet Spanyolországban is: a Sport szerint a Barca az FTC ellen 1000, a Dinamo Kijev ellen pedig 10.000 szurkolót engedett volna be a Camp Nouba, hogy aztán a Juventus elleni, hazai csoportangadóra már a fentebb említett 30 százalék is jelen lehessen a helyszínen.

Azonban úgy tűnik, abba szinte biztosan nem egyeznek bele az illetékes és hivatalos szervek, hogy a Fradi ellen már legyenek nézők a legendás arénában,

az viszont nem kizárt, hogy az ukrán és az olasz bajnok ellen már bemehetnek néző a Camp Nouba. A hivatalos és végleges választ állítólag pénteken kaphatja majd meg a Barcelona, ekkor dőlhet el, hogy árulhatnak-e jegyeket már akár az FTC elleni találkozóra.

A Barcelona-Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportmeccs október 20-án, 21 órakor kezdődik majd.