A Dinamo Kijev vezetőedzője, Mircea Lucescu, aki véletlenül többször is Fenerbahcénak nevezte a Ferencvárost, kijelentette, hogy a Dinamo számára hiába lenne elegendő a döntetlen a harmadik hely megszerzéséhez, mindenképpen győzelemre tör majd.

“Ha döntetlenre játszol, soha nem éred el” – jelentette ki egyértelműen a 75 éves tréner. Az első összecsapást felelevenítve úgy fogalmazott, ő is hibázott abban, hogy a Ferencváros kétgólos hátránya ellenére fel tudott állni és végül 2-2-re mentette az összecsapást, de kifejtette, hogy ehhez a játékvezető hibája is kellett, aki nem vette észre Cigankov lekönyöklését.

Lucescu nagyon jó mérkőzést vár, és annak a reményének adott hangot, hogy a tanítványai a tapasztalt játékosokból álló Ferencváros legyőzésével bebizonyítják, felnőtté váltak.

Mircea Lucescutól azt is megkérdezték, hogy a keddi összecsapás Dinamo Kijev-Ferencváros, vagy inkább Lucescu-Rebrov mérkőzés lesz?

– Nincs cipőm, szóval, ha hoznak a múzeumból egyet, akkor szívesen játszom Rebrov ellen! A Ferencvárosnak sok variációs lehetősége van, vannak magyarjaik, de több ország is ad nekik játékosokat. Nekünk nincs ennyi lehetőségünk változtatni a csapaton. Rebrov egy nagyszerű ember, jó kapcsolatot ápolok vele. Nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk, olyan szinten vannak, mint mi. Nincs más lehetőségünk, győznünk kell – mondta Lucescu.

A Ferencváros és a Dinamo Kijev – közép-európai idő szerint – 21 órától a kijevi Olimpiai Stadionban csap össze egymással. A győztes megszerzi a harmadik helyet, és átkerül az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. A 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es döntetlen a Dinamónak kedvezne, viszont az ennél is gólgazdagabb pontosztozkodás már a jelenleg sereghajtó magyar bajnok előzését jelentené. (MTI/fradi.hu)

Rebrov: “Minden eddigi BL-meccs fontos volt, de a döntő most következik” – Zubkov elmondta, mi lehet a kulcs