Mint ismert, a Ferencváros kedd este a Dinamo Kijev vendégeként Kijevben lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 6. játéknapján. A tét nem kicsi, az összecsapás a G csoport harmadik, tavaszi EL-szereplést érő pozíciójáról hivatott dönteni az eddigiekben egy-egy pontot gyűjtött együttesek között. A párharc előtti napon, hétfőn Szergej Rebrov vezetőedző és Olekszandr Zubkov vett részt a sajtótájékoztatón a kijevi Olimpiai Stadionban.

– A korábbi, budapesti mérkőzés után mindenki tisztában van vele, hogy milyen játékra lesz szükségünk az első perctől kedve a Dinamo Kijev vendégeként – idézi Zubkovot a fradi.hu. – Akkor az első játékrészben gyengébb teljesítményt nyújtottunk, de a második félidőben javítani tudtunk, az a teljesítmény lehet a kulcs most is a jobb eredmény eléréséhez. A legjobb teljesítményre lesz szükség mindenkitől, aki pályára lép kedden.

Az ukrán támadó kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy mit jelentett a Fradi számára az eddigi BL-csoportkörös szereplés.

– Minden játékos számára nagy esemény, hogy BL-csoportmérkőzéseket játszhat, külön motiválót jelentett olyan klasszisok ellen pályára lépni, mint Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. A csapattársaimnak nem volt korábbról tapasztalata a BL-részvételt illetően, ám mérkőzésről mérkőzésre egyre tapasztaltabbak lettünk. Most eljött az idő a döntő összecsapásra – mondta Zubkov.

A sajtótájékoztató második felében Szergej Rebrov vette át a szót az ukrán válogatott Zubkovtól.

– Otthon érzem magam a Dinamo stadionjában, bár úgy látom, kisebb felújítás történt, mióta legutóbb itt jártam – kezdte mosoly kíséretében vezetőedzőnk. – Kijev az otthonom, mindig örömmel térek vissza ide, boldog vagyok, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre jöhetek, mint a keddi.

A tréner döntő meccsnek nevezte a Dinamo és a Fradi keddi összecsapását.

– Mint előttem Oleksandr Zubkov is említette, számunkra minden eddigi BL-csoportmérkőzés fontos volt, a csapat sok új tapasztalatot szerzett ezen a szinten. Azonban a döntő mérkőzés kedd este következik. Nem lesz egyszerű dolgunk, de van kiindulási alapunk, hiszen egy egymás elleni mérkőzést már játszottunk Budapesten. Akkor sikerült összeszedni magunkat és a gyengébb első félidei teljesítmény után otthon tartottunk egy pontot. Mindent tőlem telhetőt megteszek, hogy a játékosaim kedd este a legjobb teljesítményüket nyújtsák.

Rebrov játékosként és edzőként is meghatározó alakja a Dinamo történelmének, így természetesen több kérdés irányult az érzelmeire, illetve a kijevi csapat és a Fradi összehasonlítására is.

– 13 különböző nemzetiségű játékossal dolgoztam a Dinamónál is, így nem jelent gondot, hogy a Fradinál is több nemzetiség képviselteti magát a keretben. Annyiban más a jelenlegi helyzet, hogy a Dinamónál nem mindenki beszélt angolul, míg a Fradinál ezzel nincsen gond. Jól ismerem a Dinamo Kijevet, hiszen játszottam és edzőként is megfordultam a klubnál, ismerem a játékosokat is. Érzékelhető, hogy mióta Mircea Lucescu a Dinamo vezetőedzője, sokkal szervezettebben játszik a csapat. Elismerem, tisztelem őt, de a főszerep kedden is a játékosoké lesz.

A Dinamo Kijev és a Fradi mérkőzése kedden 21.00-kor kezdődik.