A Ferencvárosi TC hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a lengyel élvonal ötödik helyén álló Pogon Szczecin játékosát, Lasha Dvalit.

A 191 cm magas, 23 éves, ballábas védő középhátvédként, balbekként és védekező középpályásként is bevethető, az Ekstraklasában ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és egy gólpasszt is jegyzett – írja a fradi.hu.

A grúz játékos első profi klubja a lettországi Skonto lett, amelyhez 18 éves korában igazolt. Innen Angliába, a Readinghez szerződött, ám a szigetországi klub rögtön visszaadta kölcsönbe a védőt. A következő szezont is kölcsönben töltötte, ezúttal a török Kasimpasánál. Dvali később megfordult a lengyel Slask Wroclawnál és a kazah bajnokságban is.

Dvali végigjárta a korosztályos grúz válogatottakat, majd a felnőtt nemzeti csapatban 19 évesen, Németország ellen mutatkozott be.

Amikor megkerestek a Ferencvárostól, nem kellett sokat töprengenem a válaszon. Sokat hallottam a klub hagyományairól és sikereiről, úgyhogy nagyon örülök, hogy a csapat játékosa lehetek. Már beszélgettem az edzővel, Rebrovval a futballról, a taktikai elképzeléseiről, nagyon jó beszélgetés volt és éreztem belőle, hogy az edző személyesen is szeretné, hogy csatlakozzak a klubhoz. A kedvenc pozícióm a középhátvéd, de a védelem bal oldalán is játszottam sokat, például  a grúz válogatottban – mondta Dvali a klubhonlapon.

Másik játékos is érkezhet még az FTC-hez a lengyel bajnokságból:

Fordulat: A Fradi-kiszemeltet az aláírás előtt, 500 kilométerről rendelte vissza a klubja