Ahogy arról akkor a csakfoci.hu is beszámolt, a 2018 májusában megrendezett FTC–DVTK bajnoki mérkőzés (4-0) második félidejében sajnálatos baleset történt a lelátón. A Groupama Aréna B1-es szektorában az egyik hazai szurkoló gyermeke kezébe adott pirotechnikai eszközt, amely maradandó sérülést okozott. A sérült kisgyermeket azonnal ellátták az orvosok,  majd kóházba szállították, a rendőrség pedig hivatalból vizsgálatot indított a felelőst keresve.

A hivatalos közlemény szerint a ma már 37 éves édesapa tettét megbánta és elismerte felelősségét, a Fővárosi Főügyészség a cselekményt pedig ellene gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy a pirotechnikai eszközök használata során mindig fokozott körültekintéssel, a kiskorúak védelmét szem előtt tartva, a szabályokat maradéktalanul betartva kell eljárni. A pirotechnikai eszközt nem használhatta volna tizenhat éven aluli személy, és azt tilos kézben meggyújtani, illetve tartani.