Korábban, még októberben már beszámoltunk arról, hogy Ihor Haratin személyében ukrán középpályás kerülhet az FTC-hez, de az utóbbi napokban olyan hírek is megjelentek Ukrajnában, hogy a 23 éves játékos ügyében nem tudnak megegyezni a felek, sőt, hogy állítólag a MOL Vidi FC is bejelentkezett a futballistáért.

Végül azonban a Ferencváros lett a befutó, a zöldek vasárnap este bejelentették Haratin érkezését. A játékos közel sem ismeretlen Szerhij Rebrov előtt, hiszen 2014-ben a vezetőedzőnél debütált az akkor bajnoki címet ünnepelt Dinamo Kijevben. Haratin végigjátszotta az őszi szezont a Zorjában: 16 bajnokin, egy Ukrán Kupa-mérkőzésen és négy Európa Liga-selejtezőn is játszott.  Előbb aharmadik, majd a negyedik helyen végzett csapatával a bajnokságban és a Zorjában együtt játszhatott Ivan Petrjakkal is. A Munkácson született, magyar gyökerekkel is rendelkező futballista elsősorban a középpálya közepén bevethető.

Haratin az U17-es, az U19-es, az U20-as és az U21-es ukrán válogatottban is játszott korábban és igazi rangadóspecialistának számít: a Zorja labdarúgójaként korábbi klubjának, a Dinamo Kijevnek tavaly oda-vissza betalált, míg a Sahtar Donyeck ellen összesen már háromszor volt eredményes – írja a fradi.hu.

A játékos már a volt klubjától is elbúcsúzott:

View this post on Instagram

Хочу высказать огромнейшую благодарность клубу, который за последние годы стал для меня родным- луганской «Заре» Отдельное спасибо тренерскому штабу во главе Юрия Николаевича Вернидуба. Хочу поблагодарить Рафаилова Сергея Васильевича, все Руководство клуба, всему персоналу, каждому работнику клуба и каждому болельщику и конечно же всем ребятам, которые выходили со мной на поле и сражались. Мы стали одной большой семьей, отличной командой. Я желаю Вам новых высот. Большое Спасибо Всем!⚪️⚫️❤️

A post shared by Igor Kharatin (@igorkharatin) on