Mint ismeretes, a csakfoci.hu múlt heti, elsőként közölt hírének megfelelően Davide Lanzafame ismét a Budapest Honvéd játékosa lett, ezzel ő a kispesti klub kilencedik nyári igazolása.

A 32 éves olasz támadó a kilences mezt viseli majd a most futó szezonban és a piros-feketék kölcsönvették első körben, de opciós joguk lesz majd az idény végén a végleges megvásárlására.

A honvedfc.hu meg is szólaltatta a Ferencvárostól egy év után visszatérő, kétszeres magyar bajnok és kétszeres NB I-es gólkirály csatárt. Miután harmadszor igazolt a Honvédhoz, megkérdezték azt is olasztól, hogy mondhatni-e, hogy Kispestre már hazatér?

Valóban így érzek, sőt nagyon remélem, hogy a Honvéd lesz az utolsó csapat a karrieremben.

Nagyon szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy sikereket érjen el, és tovább növekedjen, fejlődjön. (…) Egy olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom, s mindenki tudja, milyen sokat jelent olyan helyen lenni, ahol jól érzi magát az ember. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.

Téma volt az is, hogy Lanzafame nem bánta-e meg, hogy tavaly távozott a Honvédtól?

Minden ember életében vannak különböző döntések és történetek, de ezeken utólag már nincs értelme rágódni. Bajnoki és gólkirályi címet szereztem a Honvéddal, amely után jött egy újabb fejezet az életemben, nem szabad megbánni a tetteidet, mindig előre kell nézni.

(…) Egy szakítás akkor igazán hangos, amikor a felek szeretik egymást, amikor mély érzelmek vannak mindkét részről, a tavaly nyári távozásom is egy ilyen szituáció volt. Úgy vélem azonban, ezt írta meg a sors, és nem is szeretnék sokat beszélni a múltról, a jövőbe akarok tekinteni. Az biztos, hogy szeretnék újra valami szép dolgot elérni, amellyel a szurkolókat is boldoggá tehetem. Ezért vagyok itt.

Lanzafame az új céljait is megfogalmazta a kispesti klubhonlapon.

Nem szeretnék semmit sem ígérni. A Honvédnál mindig akkor voltunk sikeresek, amikor ígérgetés helyett lépésről lépésre haladtunk előre és csendben dolgoztunk. Szeretnék én is két lábbal a földön maradni, segíteni a klubot. S természetesen még mindig imádok gólt lőni! (…) Annak ellenére, hogy szeretek gólt lőni, nem a gólkirályi cím a legfontosabb. Sokkal inkább az, hogy minél több győzelemhez segítsem a csapatot. Szeretném jól érezni magam a pályán, de leginkább azt szeretném, ha a játékommal boldoggá tudnám tenni a szurkolókat. (…) Szívem szerint addig futballoznék, amíg csak engedik, amíg a testem bírja, s amíg segíteni tudom a klubot. Remélem, ez még hosszú éveken keresztül így lesz.

Megvan a hivatalos bejelentés Lanzafame ügyében – hazai átigazolási hírek