Szerdán jelentette be a Ferencváros, hogy leigazolta a szlovák válogatott gólpasszokban erős középpályását, Michal Skvarkát, aki a legutóbbi idényben az alapszakaszt másodikként záró, végül negyedikként végző MSK Zilina csapatkapitánya volt.

A 26 éves játékos a sport.sk honlapon adott nyilatkozatában elmondta, nagyon sokat jelent számára ez az átigazolás, nagy váltás a karrierjében, ami által közelebb kerülhet ahhoz, hogy egy újabb álmát valóra válthassa.

– Amikor közölték velem, hogy a Ferencváros érdeklődik irántam, azonnal tudtam, hogy ez a legjobb választás számomra, hiszen egy nagy klubhoz kerülhetek, amely hatalmas ambíciókkal rendelkezik – mondta Skvarka, akit a Fradi a télen is meg akart szerezni, ám akkor a játékos sérülése keresztbe húzta az üzletet. –

Megfogott a klub mérete, hatalmas szurkolótábora van, rengetegen járnak a meccsekre,

a csapat pedig csak győzelmekben gondolkodik és jelentős célokat tűzött ki maga elé. Csábító volt  az is, hogy a klub szerepel a nemzetközi porondon, és nagy vágyuk elérni valami nagyot Európában, ez elég meggyőző volt. Itt talán egy újabb álmomat válthatom valóra.

Skvarka hozzátette, az angol nyelvvel egyelőre nem áll túl jól, javulnia kell ezen a téren, mert sok a légiós a csapatban, a futball nyelve azonban mindenhol közös, a pályán nem jelenthet problémát a kommunikáció.

– Szeretnék magyarul is megtanulni, hogy jobban megértsem a kultúrát, a várost, a szurkolókat és hogy könnyebben menjen a beilleszkedés, szívesen tekintek a kihívás elé – zárta a szlovák játékos.