Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros szerdán leigazolta a Sparta Praha játékosát, Eldar Civicet.

A zöld-fehérek bosnyák válogatott szerzeménye a Ferencváros történetének legdrágább igazolása lehetett – írja külföldi portálokra hivatkozva az ulloi129.hu. Két éve a Sparta 800 ezer eurót fizetett a védőért, akinek értékét most egymillió euróra becsüli a mértékadó Transfermarkt.

Azt írják, Civic 3 évre írt alá az FTC-hez, azt viszont külföldön is találgatják, miért választotta végül a Dinamo Zagreb helyett az NB I címvédőjét, hiszen egyes források szerint már aláírásra várták a játékost a horvát fővárosban, aki azonban végül meggondolta magát. Más értesülések szerint viszont a Ferencváros jobb ajánlatot tett a Spartának, ami döntő tényezőnek bizonyult.

– Eldar nagyon boldog, hogy a Fradihoz, Magyarország legnagyobb, hatalmas tradíciókkal és a legjobb szurkolókkal rendelkező együtteséhez igazolhatott – idézi a futballista menedzserét, Ninoslav Milenkovicot az ulloi129.hu. – Olyan klubot kerestünk, ahol folyamatosan jó meccseket játszhat és ezáltal tagja maradhat a bosnyák válogatottnak.

Sok érdeklődő volt, közte a Dinamo Zagreb, a régió jelenlegi talán legnagyobb klubja, ahol különösen az edző, Nenad Bjelica akarta volna Civicet, de a Fradi gyorsabb és konkrétabb volt a tárgyalások során. Eldar rögtön el is utazott Ausztriába, hogy megkezdje a munkát Szergej Rebrovval és várja a Ludgorec elleni BL meccset.

Fradi: “Védekezésben és támadásban is hasznos játékos vagyok” – Besic útját járná az új igazolás