A Bajnokok Ligája sorsolása után az UEFA tájékoztatása szerint, amennyiben a Skenderbeut kizárják a nemzetközi porondról, a Ferencváros játék nélkül jutna tovább a Bajnokok Ligája harmadik fordulójába. A nemzetközi Sportdöntőbíróság szerdán eltiltotta az albán csapatot, az előzetes tájékoztatástól eltérően azonban, a Fradinak mégis játszania kell. A zöld-fehérek jövő szerdán a szintén albán Partizani otthonába látogatnak, majd egy héttel később a Groupama Arénában fogadják a tiranai egyesületet.

A kialakult helyzetről az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál nyilatkozott a fradi.hu-nak.

Mi történt a BL-sorsolást követően?

– A Skenderbeut már a sorsolásnál, a kivetítőn megjelölték egy csillaggal. Pontosan azért, mert kétséges volt, hogy kap-e játéklehetőséget. A sorsolást Michael Heselschwerdt, az UEFA klubversenyekért felelős vezetője (UEFA Head of Club Competitions) végezte. Miután vége lett az eseménynek, Kubatov Gábor elnök úrral odamentünk hozzá a pulpitushoz, és megkérdeztük, hogy ebben a helyzetben mire számíthatunk. Arról tájékoztatott minket, hogy mivel megtörtént a sorsolás, ezért, ha ki is zárják a Skenderbeut, másik ellenfelet nem fogunk kapni. Abban az esetben, ha a Skenderbeut eltiltják, akkor játék nélkül jutunk a harmadik fordulóba. Ez egy személyes beszélgetés volt. Tehát nem valaki hallott valamit, ami alapján ezt gondoltuk, hanem közvetlenül kaptuk az információt. Mi ebben a hitben voltunk egészen addig, amíg meg nem kaptuk róla az emailt, hogy mégis játszanunk kell.

 Hogy fogadta a hírt?

– Azért állok értetlenül, mert akkor a sorsolásnál, miért mondták az ellenkezőjét? Ha akkor arról tájékoztatnak minket, hogy új ellenfelet is kaphatunk, akkor azt ugyanúgy elfogadjuk, mint azt, hogy játék nélkül juthatunk tovább. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha elhúzták volna előtte a mézesmadzagot.

 Hogy készülünk most a tiranai túrára?

– Azért sport a sport, hogy menjünk, és tegyük a dolgunkat. Természetesen azzal fogunk játszani, akit kijelöltek. Ugyanúgy Albániába kell mennünk, csak most Tiranába, ez annyival könnyebbség, hogy nem kell még onnan is buszoznunk. A pályán teszünk meg mindent a továbbjutásért!

 Az FK Partizani Tirana elleni BL-párharc első mérkőzését július 13-án, szerdán Tiranában rendezik, míg a visszavágót július 20-án, szintén szerdán Budapesten játsszák le.