Napokkal ezelőtt számoltunk be arról argentin sajtóhírekre hivatkozva, hogy a nemrég véget érő idényt a Ferencvárosnál kölcsönben töltő Gastón Lódico visszatér anyaegyesületéhez, az első osztályú Lanúshoz.

– Nagyon jól érzem magam. Július elején utazom majd Buenos Airesbe – mondta a játékos a portálnak azután, hogy a lap szerint a két klub megegyezett egymással a bontásról.

A zöld-fehéreknél öt NB I-es meccsen 138 percet játszó középpályás ezúttal a Dobre Amarilla nevezetű lapnak nyilatkozott, amiben beszélt arról, milyennek látta a magyar bajnokságot és hogyan élte meg az ünneplést.

– Meglepetésként ért, hogy Magyarországról volt megkeresésem, erre nem számítottam, de egy nagyon jó lehetőséget és szép kihívást láttam benne – kezdte Lódico. – Még szinte gyerek vagyok, ezért nehéz volt úgy dönteni, hogy elszakadok a családomtól, de nagyszerű élményekkel gazdagodtam, egy picit sem bántam meg ezt az egészet. Amikor megkaptam ezt az ajánlatot, egész másra számítottam, de ma már azt mondhatom, örülök, hogy elfogadtam

A középpályás elmondta, miben különbözik a magyar foci az argentinhoz képest.

– A bajnokságban nem volt olyan szoros a verseny, én pedig a legeredményesebb csapathoz jöttem.

Vannak olyan együttesek, amelyek nem késztetnek komoly harcra,

Argentínában sokkal több erős együttes van, kiegyenlítettebb a mezőny. Magyarországon sokkal rendezettebbek a viszonyok, és inkább taktikus a játék, mint sem szenvedélyes. Másabb volt, de sokat tanultam és ezt nagyra értékelem. A bajnoki cím megünneplése gyönyörű volt. Ugyan az utolsó fordulóban már nem volt túl izgalmas meccsünk, hiszen három körrel korábban bebiztosítottuk az aranyérmet, de nagy buli volt utána. Tele volt a stadion, mi pedig gyönyörű tűzijáték mellett emelhettük magasba a trófeát. Életemben először nyertem bajnokságot, amiből sokat tanultam, és azon leszek, hogy Argentínában is átéljek hasonlót – mondta Lódico, aki még azt is hozzáfűzte, hogy a következő idényben szeretné beverekedni magát a Lanús kezdőcsapatába.

Megerősítve: Otigba és az argentin középpályás is távozik a Fraditól