A norvég együttesből a védő Omar Elabdellaoui tesztje lett pozitív, ennek ellenére a válogatott szombaton el akart utazni Bukarestbe. A helyi egészségügyi hatóság azonban közbeszólt, nem engedélyezte, hogy az együttes távozzon az országból, ehelyett a teljes keretet tíz nap karanténra kötelezte.

A norvégok szerdán az osztrákokkal játszanának Bécsben, egyelőre ennek a találkozónak a megrendezése is bizonytalan – írja az MTI.

Vészválogatott alakul – Tokmac is a tagja lehet

Norvég sajtóhírek szerint közben az északi ország futballszövetsége egy “vészválogatott” felállításán dolgozik, amely a karanténba került játékosok helyett lépne majd pályára Ausztria ellen. Javarészt olyan futballistákra számítanának, akik Norvégián kívül futballoznak.

Így került képbe a Ferencváros támadója, az ősszel itthon és a nemzetközi porodon is remek teljesítményt nyújtó Tokmac Nguen is. A 27 éves, a norvég felnőtt válogatottban még soha nem játszó szélső a vg.no érdeklődésére megerősítette, hogy valóban felkereste már a norvég szövetség, de még nem derült ki, igent tud-e mondani az invitálásra.

– Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Kicsit komplikált a helyzet, hiszen tegnap kupameccset játszottam, van is egy kis gond a térdemmel, ráadásul itt van a koronavírus-szituáció is – mondta Tokmac a VG-nek.