A Ferencváros Bajnokok Ligája-szereplése miatt november 14-én, szombaton délután került sor a Bicskei TC elleni Magyar Kupa-találkozóra, ami egyben a 7.kör utolsó párharca volt a sorozatban.

A vendég zöld-fehérek mezőnyfölényben kezdték a mérkőzést, ám nem tudtak nagy veszélyt kialakítani sokáig, így szinte a semmiből érkezett a Fradi vezető találata a 17. percben, amikor is Isael szöglete után bizonytalankodtak a hazai védők a 16-oson belül, majd Baturina elé pattant a labda az ötösön, a támadó pedig a léc alá bombázott, 0-1.

A hazaiak a 26. percben találtak először kaput, ekkor a felívelt labdát Szécsi ütötte szögletre a léc alól. Nem sokkal később könnyedén megduplázhatta volna előnyét a Fradi, ám a Heister elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Skvarka a jobb alsó mellé lőtte. Az első félidő zárásaként még Somália kísérletezett 24 méterről, a labda nem sokkal ment el a jobb alsó sarok mellett.

A fordulás után 14 perc elteltével növelte az előnyét a Ferencváros: Tokmac emelte be a védők mögé beinduló Baturina elé a labdát, aki átemelte a kimozduló Szűcsöt 12 méterről, 0-2.

Öt perccel később a hazaiak előtt is adódott egy ígéretes lehetőség, miután Farkas 23 méterről célba vette Szécsi kapuját, a jobb alsóba tartó lövést szögletre ütötte a Fradi kapusa. A sarokrúgás után egy kapura kanalazott próbálkozást nem tudott elsőre fogni Szécsi, az ellenfélre ütötte a labdát, onnan azonban szerencséjére a jobb alsó mellé csorgott a játékszer.

A 66. percben Heister 19 méterről, a bal oldalról lőtt, Szűcs a kísérletet középre ütötte, éppen Boli elé, aki hét méterről a félig üresen tátongó kapu bal oldalába lőtt, míg hat minutummal később Isael szerzett erőszakosan labdát a hazaiak 16-osánál, majd Heisterhez pattant a labda, akinek a lövését védte Szűcs, de a kipattanóra érkezett Baturina és közelről megzörgette a hálót, 0-4. A végeredményt a 91. percben Skvarka állította be, aki a bal oldalról, a oldalvonal mellől végzett el szabadrúgást, a hosszúra tekert, a labda pedig senkit sem érintve a bal alsó sarokban kötött ki.

A Ferencváros könnyed győzelmet aratott a harmadosztályú ellenfele otthonában, így a zöld-fehérek várhatják a következő kör sorsolását.

Magyar Kupa, 7. forduló

Bicskei TC (NB III)–Ferencvárosi TC 0-5 (Baturina 17., 59., 72., Boli 66., Skvarka 91.)

Bicske: Szűcs – Radó, Sötét (Török, 82.), Vékony – Kákonyi, Dencinger, Peinlich (Németh, 60.), Lencsés – Farkas (Varga Zs., 69.), Filipovic (Lassú, 69.), Pekowski (Varga Z., 60.).

FTC: Szécsi G. – Somália, Frimpong, Csontos, Heister (Leandro, 75.) – Isael (Szabó L., 78.), Vécsei, Skvarka, Tokmac (Katona, 68.) – Boli (Mazzonetto, 75.), Baturina (Ramadan, 78.).