Marcos Pedroso korábban, 2017 nyarán egyéves kölcsönszerződést írt alá a Ferencvárosnál, ahol a zöld-fehérek opciós jogot szereztek a brazil hátvéd végleges megvásárlásához. A Fradi vezetői azonban nem éltek a lehetőséggel, így a 25 éves légiós a tavalyi szezon végén távozott – Thomas Doll irányítása alatt 23 tétmeccsen játszott -, és júliusban az MLS-ben szereplő FC Dallas játékosa lett.

Pedroso a napokban az új klubjáról, a bajnokságról, és a váltás okairól beszélt hazája egyik lapjának, az ISTOÉ Independente-nek.

Nagyon boldog vagyok az Egyesült Államokban. A klub és a bajnokság szerkezete kivételes.

Nem hiszem, hogy egyhamar távoznék, hacsak nem történik valami olyan, mint Európában. Itt nincs olyan dolog, mint a késleltetett fizetés

A játék tempója nagyon gyors. Egy labdarúgó átlagosan 11 kilométert fut egy mérkőzésen. Brazíliában az átlag 8,5 km, maximum (pedig) 10 km. Az amerikaiak fizikailag rendkívül jók, és nagyszerű edzettségi állapottal rendelkeznek. A brazilok és a dél-amerikaiak általában olyanok, mint a lassabb mérkőzés, ahol a technikai minőség többet követel.

Végül a váltás okaira is kitért.

Elsősorban az Egyesült Államok szerkezete miatt fogadtam el ezt a lehetőséget. Csodálatosnak tartom az országot, és a családom életminősége is fontos volt, beleértve a lányaim tanulmányi kérdéseit is.

Pedroso az első MLS-szezonjában 13 tétmeccsen 1 170 percet játszott, és három sárga lapott gyűjtött be.