Mint ismeretes, Olekszandr Zubkov a múlt nyáron, egy évre csatlakozott a Ferencvároshoz, a Sahtar Donyeck kölcsönjátékosaként, és abszolút bevált a magyar címvédő igazolása, hiszen a 23 éves szélső 9 gólnál és 10 gólpassznál jár az egyelőre félbeszakadt idényben.

Zubkov azonban teljesítményével erősebb bajnokságokban is felhívta magára a figyelmet, sőt, ukrajnai lapinformációk szerint az olasz Sampdoria 4,5 millió eurót fizetve viheti el a nyáron, és állítólag a megegyezés közelében is vannak a felek. Előbbi értesülést erősíti meg Mikhail Spivakovsky ukrán sportújságíró is, ugyanakkor hozzáteszi, hogy közel sem lefutott még a meccs Zubkov jövőjét illetően.

Műsorában Spivakovsky elmondta, hogy bár Zubkov is nyilván szívesen menne Európa egyik topbajnokságába,

ráadásul német, belga, sőt, dán kérői is lehetnek, ugyanakkor a Ferencváros és edzője, Szergej Rebrov sem tett még le arról, hogy megtartsa hosszabb távon a támadót.  Ehhez pedig egy ajánlattételi opció segítheti az NB I listavezetőjét, amely a Sahtarral kötött megállapodása értelmében először mondhat összeget Zubkov megvásárlására az idény végeztével.

Ha az ukrán csapatnak is tetszene az ajánlat, nem kizárt, hogy Zubkov akár a következő idényben is a Fradi játékosa lehet, de egyelőre még képlékeny a játékos sorsa. Ráadásul az is kérdéses, meddig szól majd a szerződése a Ferencvárosnál, hiszen erre vonatkozó változtatásokat is tervez állítólag a FIFA.

Zubkov a Fradiról, az NB I-ről és a szurkolókról: “Az edzők nem értették, miért van sörszag az öltözőben”