Marko Djuricin jó formája felkeltette az osztrák lapok figyelmét is. Sőt, az egyik legolvasottabb honlap, a Laola már arról cikkezik, esetleg a Rapidhoz szerződhetne-e az FTC támadója? Ennek apropóját a játékos jó formája mellett az adja, hogy nemrégiben a bécsi klubhoz szerződött a játékos édesapja, Goran, aki pályaedző lett a Rapidnál.
– Gyakran beszélünk édesapámmal, így tudom, hogy kiválóan együtt tud dolgozni Canadival, a Rapid edzőjével – mondta a csatár. A Rapid kapcsán azt is megemlítik, hogy van egyfajta kapocs a bécsi klub és a Ferencváros között, ami erősíthetné a klubváltást.
– A nevem gyakran felmerül ott, de most egyelőre erre a szezonra koncentrálni – mondta Djuricin, akiről megjegyzik, hogy egyelőre csak kölcsönben szerepel az FTC-nél, 2018-ig ugyanis még a Red Bull Salzburggal van szerződése, ami nehezíthetné azt, hogy a Rapidhoz kerüljön.

 

Djuricin egyébként elégedett a jelenlegi formájával. A 16 mérkőzésen 8 gólnál járó támadó elmondta, hosszú idő után most érzi igazán jól magát a pályán – ellentétben a salzburgi és brentfordi időszakokkal. Nem meglepő, hogy bízik abban, hogy visszatérhet az osztrák válogatottba is – a kapitány is felfigyelt mostani teljesítményére.
– A csatárokat általában a gólok minősítik, nekem pedig ezen a téren egész jól alakulnak a dolgaim – mondta Djuricin, aki eddig kétszer játszott a nemzeti csapatban, de ott még nincs gólja.

A csatár hétvégi gólja a Ferencvárosban: