A Fradi a szlovén bajnok Olimpija Ljubljana ellen játszott zárt kapus felkészülési mérkőzést Zalaegerszegen a ZTE Arénában. A szlovén csapat az azeri Quarabag ellen készül a Bajnokok Ligája selejtezőiben, míg a Fradi az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen vívhatja ki a továbbjutást az Európa Ligában – írja a fradi.hu.

Thomas Doll a Dibusz – Lovrencsics G., Blazic Takács, Leandro – Bőle, Spirovski, Gorriaran – Lanzafame – Finnbogason, Böde kezdőcsapatot küldte pályára. A kispadon Holczer, Varga Á., Csernik, Kundrák, Botka, Rui Pedro, Rodriguez, valamint a próbajátékon lévő, Latif várt bevetésre.

A mérkőzés egy kényszerű cserével indult: Böde helyére Kundráknak kellett beállnia. A 20. percben Lanzafame középre ívelt szabadrúgását Finnbogason szelídítette meg a tizenhatoson belül, de a lövés már nem sikerült. Tíz perccel a félidő vége előtt Boateng találta magát szemben a kapussal, de Blazic remek ütemben szerelt. A 43. percben Bőle jobb oldalról érkező szabadrúgása után Blazic elöl mentettek szögletre, majd azt fogta a kapus. Gól nélküli döntetlennel fordultak a felek.

Kubatov: “Ha kitiltanának, itt minden összeomlana; Lanzafame igazi rosszfiú” – Dzsudzsákkal van szerződésük, de nem olyan

Rögtön a sípszó után Dibusznak Savic, majd Stiglec távoli lövését is fognia kellett. Egy percre rá Kundrák csinálta meg a cselt védője mellett, majd buktatták a büntetőterület vonalán. A szabadrúgást Spirovski lőtte mellé. Az 50. percben Leandro passzolt középre laposan, Finnbogason lefordult emberéről, majd buktatták, így tizenegyes következhetett: Spirovski jobb alsóra tartó lövését azonban kiütötte Ivacic. Az 58. percben Rodriguez szöglete jött pontosan, Kundrák és Finnbogason is a labda közelében volt, utóbbi fejelhetett, de fogta a kapus a labdát. Hat perccel a mérkőzés vége előtt Rodriguezen pattant le egy labda, Botka megindulhatott a kapura, ám mellé ment a lövés. Több minden már nem történt, így 0-0-val zárult a mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés

FTC-Olimpija Ljubljana 0-0 (0-0)

FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 46.), Blazic Takács, Leandro – Bőle (Csernik, 46.), Spirovski, Gorriaran (Rui Pedro, 62.) – Lanzafame (Rodriguez, 46.) – Finnbogason (Latif, 62.), Böde (Kundrák, 7.)