Nehezen fogadják el a Dinamo Zagrebnél, hogy ezúttal a Ferencváros jutott tovább a két csapat Bajnokok Ligája-csatájából, 2-1-s szerdai sikerével – amely ráadásul a horvátok első idegenbeli veresége volt kilenc évet(!) követően a BL-selejtezőkben.

Kristijan Jakic, a zágrábiak 23 éves védekező középpályása – aki csereként, a 60. percben lépett pályára a Groupama Arénában – a játékvezetőt és a balszerencsét is okolta kiesésükért.

Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez.

Úgy gondolom, a miénk volt a jobb csapat, nem a házigazdáé, több lehetőséget is dolgoztunk ki náluk. Ők meg két kapura lövésükből kétszer betaláltak. Néha előfordul, hogy nem a jobb csapat győz egy mérkőzésen.

Fel kell most emelnünk a fejünket és meg kell nyernünk a következő mérkőzést, hogy ott lehessünk az Európa Liga csoportkörében – mondta a klubhonlapnak Jakic, aki egy szerinte kétes szituációra, a meg nem adott Dinamo-gólra is kitért.

Nagy kár, hogy nem volt még videóbíró (VAR) a mérkőzésen, biztos, hogy más ítélet született volna – tette hozzá.

Ugyanezen a véleményen volt a koszovói válogatott Lirim Kastrati is:

Szereztünk egy szabályos gólt, amelyet a játékvezető nem vett észre. Sajnos nem állt a VAR sem a rendelkezésére.

Dühösek vagyuk, mert mindent megtettünk, a legjobbunkat igyekeztünk nyújtani, de balszerencsénk volt. Mivel jön az EL-playoff, ezt a találkozót gyorsan el kell felejtetnünk – tette hozzá a szerdai találkozón végig a pályán lévő jobbszélső.

A horvát csapat játékosai egyébként egy, a 16. percben történt jelenetről beszélnek, amikor egy trükkös kisszöglet után, a partjelző és a játékvezető jelzése alapján lesről lő a kapuba Gojak.