Felkészülési mérkőzés,  Lipót

ETO FC Győr (NB II)–Budafoki MTE 0-2 (Skribek, Kulcsár K.)

Győr: Gyurákovics (Ruisz 46’) – Kovács, Vári (Lipták 46’), Fejes (Simon 74’), Kerkez (Szimcsó 80’) – Kiss (Vashkeba 59’), Bagi (Márton 74’), Múcska (Vitális 46’), Gaál (Szuhodovszky 59’), Sipőcz (Vankó 46’) – Priskin (Farkas 74’)

BMTE, 1. félidő: Póser – Iharos, Romić, Oláh B., Medgyes – Filkor, Soltész I. – Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. – Zsóri
BMTE, 2. félidő: Kovács Z. – Fekete M., Vaszicsku, Talabér, Kirják – Micsinai, Oláh B. – Skribek, Lőrinczy, Takács R. – Mervó

Szombaton délelőtt 11 órakor az élvonalba feljutó Budafoki MTE a másodosztályú ETO FC Győr ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen, Lipóton. A két klub döntése értelmében a találkozót – szakmai okok miatt – zárt kapuk mögött rendezték.

A budafoki klubhonlap azt írja, BMTE-helyzetekkel kezdődött a találkozó, Soltész István egy labdaszerzés után saját magát hozta helyzetbe a tizenhatos bal oldalánál, de közeli lövését a győriek kapusa szögletre mentette. Nem sokkal később Kulcsár Kornél sarokrúgása és Oláh Bálint fejese okozott veszélyt, ám Gyurákovics Erik kiütötte a labdát.

A következő budafoki lehetőség Medgyes Sinantól indult, a balhátvéd beadását követően Ihrig-Farkas Sebestyén előkészített, az érkező Kulcsár lövését a kapus lábbal védte. A 38. percben az NB I-es csapat fölénye góllá érett. Egy beívelés után röviden szabadítottak fel a győriek, Kulcsár pedig mintegy 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

A második félidő elején a Budafok korábbi játékosa, Vankó Imre dolgoztatta meg Kovács Zoltánt, ám a kapus nagyot vetődve védte a távoli lövést. A 63. percben aztán megduplázta előnyét Csizmadia Csaba együttese, Micsinai Miklós passza után Skribek Alen 23 méterről, hajszálpontosan lőtt a jobb alsó sarokba.

A hajrában az ETO egy oldalról középre passzolt labdával eltalálta a kapufát, szépíteni azonban nem tudott, így a BMTE magabiztos, 2-0-s sikerrel zárta le a lipóti edzőtábort.

Felkészülési mérkőzés, Budapest, MFA-edzőcentrum

Budapest Honvéd-MFA II. (NB III)–BFC SIófok (NB II) 1-2 (Bartha, ill. Horváth P., Nikházi)

Siófok: Hutvágner Izing, Jagodics, Lapos, Kiss B. Horváth M., Medgyesi, Tajthy, Tömösvári Elek, Horváth P.
Pályára lépett: Erdélyi, György, Balogh B., Hajnal G., Nikházi

A siófoki Facebook-oldal tudósítása szerint a gól nélküli első játékrészt követően az NB II-es csapat a második félidőben szerzett vezetést, miután Nikházi és Kiss B. remek összjátéka után előbbi okosan ugratta ki a 16-os bal oldalán Horváth P.-t, aki ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A második gólnál Tajthy szép kényszerítő után mesterien tette középre a labdát, amit Nikházi átvétel után higgadtan a hálóba lőtt. A Honvéd-MFA II. a 86. percben Bartha révén szépített, amivel kialakult a végeredmény is.

Felkészülési mérkőzés, Debrecen

DEAC (NB II)–Békéscsaba (NB II) 2-0 (Kiss 84., Burai 86.)

DEAC: Szabados – Nagy, Szabó, Belényesi, Orosz – Takács, Székely, Spitzmüller, Sándor, Damásdi – Urbin.
Pályára lépett: Acsádi, Burai, Hussein, Ramos, Soltész, Bíró, Kertész, Karikás, Gyönyörű, Balogh, Kiss.

Békéscsaba: Uram – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros – Király , Babinyecz, Kitl M., Paudits – Lukács, Pantovic.
cserék: Ribánszki, Lászik, Oláh, Kovács Á., Hodonicki, Szabó P., Váradi, Gránicz .

Sok szurkoló választotta szombat délelőtti kikapcsolódásnak a DEAC-Békéscsaba találkozót – kezdi beszámolóját a deac.hu. A Dóczy József utcai sportkomplexumba kilátogató nézők a meccs elején azt láthatták, hogy a csapatok “kóstolgatták” egymást. A lila-fehérek néhány pontrúgással igyekeztek zavart okozni, a 17. perc végén pedig egy fejesnél kellett nagyot védenie Szabadosnak. A negyvenedik minutumban Takács Péter került ígéretes helyzetbe, de a tizenhatos környékéről leadott lökete a kapu fölé szállt.

A második játékrészben a cserejátékos is lehetőséget kaptak a bizonyításra. A sansszal leginkább Kiss Bence és Burai Erik élt, hiszen mindketten bevették a csabai kaput. Kiss egy sarokrúgást követő kavarodásnál volt a legjobb helyen, az ötös környékéről belsővel juttatta a labdát a gólvonalon túlra. Kicsit később Ribánszki egy beadást nem tudott kitenyerelni, a hibát pedig Burai góllal büntette.

Felkészülési mérkőzés, Szeged

Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–KTE-Hufbau (NB III) 4-1 (Varga Sz. 5., Gajdos 28., Deák 35., Dobronoky 69., ill. Károly 53.

A szegedi klubhonlap beszámolója szerint az NB II-es csapat az első félidőben végig dominálva biztosította be a győzelmet. Már az 5. percben vezetett a Szeged Varga Szabolcs góljával, ami csakúgy, mint a második találat a 16-oson belülről érkezett, komoly mezőnyfölény után. A harmadik találatot egy jobboldali szöglet után, a középhátvéd, Deák István fejelte, miközben a kapuban Varga Bencének alig akadt védeni valója, de azoknál is a helyén volt.

3:0-val cseréltek térfelet a csapatok, Dr. Dobos Barna pedig teljes sort is, míg a Kecskemét összeállításában nem volt változás a rövid szünet után. A kecskemétiek a második félidő elején ki is használták összeszokottságukat és szépítettek, de a hazai együttes is egyre jobban játszott, ahogy telt az idő és végül Dobronoky Viktor szolójával a 69 percben ki is alakult a 4-1-es hazai végeredmény.

Felkészülési mérkőzés, Gyirmót

Gyirmót FC Győr (NB II)–Ajka (NB II) 2-0 (Széles 45., Szegi 90.)

Gyirmót: Hársfalvi – Kóródi (32.p. Krén) (68.p. Szegi), Hudák (57.p. Németh B.), Széles, Hajdú – Nagy P. (74.p. Orbán B.), Réti (57.p. Lázár P.), Vogyicska (68.p. Somogyi-Bakos) – Herjeczki (68.p. Nagy K.), Varga B., Heffler N. (60.p. Mayer)

Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger, Tóth G., KEnderes, Rétyi, Lengyel B., Csizmadia, Zamostny.

A gyirmóti klubhonlap tudósítása szerint a hazaiak első és második találata is a félidők végén született, előbb Hudák lefejelt labdáját az érkező Széles lőtte a bal alsó sarokba, majd Somogyi-Bakos bal oldali szöglete után ide-oda pattogott a labda, amit végül Szegi fejelt a kapu bal oldalába.

Felkészülési mérkőzés, Illovszky Stadion

Vasas (NB II)–Csákvár (NB II) 3-1 (Szedlár 18., Balajti 21., 35., ill. Madarász 58.)

Vasas: Rados – Terbe (Litauszki 45′), Tóth B., Csató (Ujvárosi 71′), Kiss-Szemán (Farkas 62′) – Hidi M – Kleisz (Hinora 45′), Szatmári (Viczián 71′) – Szedlár (Kapornai 62′), Balajti (Köböl 62′), Vernes (Kovács 81′)  Csákvár: Markek – Major, Albert I., Kocsis B., Koch – Mim, Mészáros, Madarász – Sejben, Daru, Baracskai (cserék: Zelizi, Posztobányi, Gambold, Nándori, Vörös, Papp, László)

Az angyalföldi klubhonlap beszámolója szerint az első gólra egészen a 18. percig várni kellett: Kleisz jobb oldali beadását Szedlár fejelte a jobb sarokba. Az újabb találat három perccel később érkezett: Balajti a félpályától megiramodott, majd a kaputól 15 méterre a balra mozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba gurított.

A 35. percben is Balajti talált be, ekkor kiugrott a pálya közepén, majd a balra érkező Vernes elé tálalt, akinek a lövése a kapufát találta el, ám a kipattanó labdára Balajti érkezett, aki még le is vette a labdát és a kapu bal oldalába passzolt. Az 59. percben büntetőhöz jutott a Csákvár, ezt Madarász a jobb felső sarokba bombázta.