Mint ismert, két héttel ezelőtt távozott a Debreceni VSC-től Tomas Kosicky, akinek miután lejárt a szerződése, a klub nem élt a hosszabbítás lehetőségével. Most azonban óriási fordulatot vett a szlovák kapus ügye, a Loki hivatalos honlapjának beszámolója szerint a mai napon a felek megállapodtak, és a játékos 2019. december 31-ig szóló szerződést írt alá, így visszatért a hajdúságiakhoz.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az eddig mindössze egyetlen NB I-es mérkőzésen pályára lépő, a Balmazújvárostól 4 gólt kapó Kosicky a szlovák Tablet TV-nek adott interjújában nyilatkozott a távozásának körülményeiről.

December elejétől kezdve zajlottak az egyeztetések a Debrecennel a közös folytatásról. Maradni akartam, jól éreztem magam ott, jóban voltam a srácokkal és az őszi szezon is jól sikerült. A másik oldal is érdeklődést mutatott, minden klappolt, megegyeztünk a folytatás részleteiről, de nem írattak velem alá szerződést. A papírnak már két napja meg kellett volna érkeznie hozzám, ezért megkérdeztem a sportigazgatót, hogy mi a helyzet. Ő tájékoztatott, hogy a tulajdonos meggondolta magát – magyarázta korábban az egyszeres szlovák válogatott kapus, majd hozzátette, már érkezése előtt tudta, hogy a Loki tulajdonosa nehéz természet, de erre nem számított.

Kosicky hozzátette, azokból a bajnokságokból, amelyekben ő játszott, az NB I a leggyengébb, de egyértelműen fejlődik.

Azokból a bajnokságokból, amelyekben én játszottam, az NB I a leggyengébb, de egyértelműen fejlődik.

A kormány óriási pénzeket fektet a futballba, ami többek között az infrastruktúra, és a stadionok fejlődésében is megmutatkozik. Azt hiszem, Szlovákiában is hasonló lesz a helyzet, mert a bajnokságunk szerintem még mindig erősebb, csak az infrastruktúrában van lemaradásunk – mondta Kosicky, aki korábban A Serie A-ban, B-ben és C-ben, illetve a görög és izraeli élvonalban is megfordult.

“Az NB I a leggyengébb bajnokság, amiben játszottam” – ezért távozott a légiós Magyarországról