Szokatlanul intenzív párbeszéd alakult ki az utóbbi napokban a Debreceni VSC játékosai, szakmai stábja és a szurkolók között.

Mint ismert, a Kaposvár elleni múlt heti döntetlent követően feszült hangulatban várták a drukkerek a stadion mellett a játékosokat, majd hétfőn a Loki-ultrák Tőzsér Dániel csapatkapitánnyal és a régi-új vezetőedzővel, Kondás Elemérrel egy személyes találkozó keretein belül minden nézeteltérést rendeztek – és biztosította mindkét fél a másikat arról, hogy mindent megtesz bennmaradásért –, míg az Újpest elleni találkozó után az M4 Sport videójából kiderült, hogy a 3-1-es vereség után is egy pár perces, rögtönzött “szurkolói ankét” alakult ki a stadionban.

– Megköszöntük nekik a biztatást, fantasztikusak voltak ebben a szituációban, végig mellettünk álltak. Semmit nem tudunk számukra mondani, csak azt, hogy rettentően sajnáljuk ezt a szereplést és nagyon köszönjük ezt a szurkolást. Nehéz bármit is mondani…  – nyilatkozta Tőzsér az M4 Sporton a Megyeri úti vereség után. – Megmutatták, hogy ebben a nehéz szituációban is mennyien eljöttek Debrecenből és talán hangosabbak voltak az egész meccs során, mint az újpestiek. Az utóbbi évtized talán legsikeresebb csapata a Debrecen, nem méltó az, amit mi ebben a mezben teljesítünk és ami eredményekben meg is mutatkozik. Rettentően nehéz a helyzetünk, öt meccs van még hátra…

A Debreceni VSC 28 mérkőzést követően a kiesést jelentő 11. helyen áll, legközelebb a harmadik helyre hajtó Puskás Akadémiát fogadja hazai pályán.