A DVSC sportigazgatója, Tőzsér Dániel hétfőn kora este sajtótájékoztatót tartott, miután úgy érezte, hogy az utóbbi időben több támadás érte őt és a klubot is a médián és a szurkolókon keresztül, amire reagálni kívánt. A sajtóban megjelent cikkekkel kapcsolatban többek között kitért arra is, hogy a megjelent 2.5 milliárdos költségvetés állítása szerint nem felel meg a valóságnak.

– Jelenleg nincs ekkora büdzséje a Lokinak. Az információim szerint természetesen a klub stabil lábakon áll. Ami nagyon fontos az én oldalamról, hogy az irányomba kitűzött célok, azaz a klub céljai és a költségvetése egyenesen arányos egymással – mondta Tőzsér az anyagiakról.

A sportigazgatónak magyarázkodnia kellett amiatt is, mert sok játékos és a vezetőedző is az ő korábbi ügynökéhez tartozik,

továbbá kitért azokra a negatív hangokra, amik a DVSC-szimpatizánsoktól jutottak a fülébe.

– Furcsa módon Debrecenben rengeteg olyan támadást kapok, hogy én fradistának vagyok elkönyvelve annak ellenére, hogy a Ferencvárosban két évet töltöttem, Debrecenben pedig tízet. Ezek is elég makacs számok, tények. Debreceni voltam, itt is telepedtem le, itt élnek a barátaim, a családom. Főleg azoknak az információknak a birtokában nem tudok mit tenni ezzel, hogy tudjuk, Debrecenben ha Szekeres Tamás, Aleksandar Jovanovic, Leandro vagy Dragan Vukmir nevét említem, akkor úgy gondolom, hogy ez minden debreceni szimpatizánsban kellemes emlékeket hoz felszínre. Az is furcsa, hogy sajnos az én nevem Debrecenben mindig csak akkor tud megjelenni, ha a DVSC háza táján valami negatív dolog történik. Nem érzem ezt jogosnak, hogy például amikor az utolsó mérkőzésemen, amit profi focistaként játszottam, én voltam elővéve, mint játékos, és én voltam minden rossznak az okozója. A bajnoki címmel felérő bronzérmünknél egyetlen egy olyan megnyilvánulást nem hallottam, hogy esetleg “szép volt, Dani!”. Ugyanez igaz a sportigazgatói tevékenységemre is, hiszen amikor a klub feljutott, akkor semmit nem hallottam, ez egy természetes dolognak volt véve mindenki oldaláról, ahogyan pedig elértük az első hullámvölgyet, akkor sajnos eléggé negatív hangvételű megjegyzéseket kapok. Azt is tisztán kell látni, hogy ebben a 12 csapatos NB I-ben a 33. forduló után számít, hogy ki, melyik pozíciót foglalja el. Mindegyik klubnál volt már kisebb-nagyobb hullámvölgy, 2-3 meccs alatt nagyot lehet előre és hátra is ugrani. Ezért is szeretném kérni, hogy a szurkolóink is legyenek mellettünk, biztassák a srácokat és a klubot. Értsék meg, hogy itt mindenki, köztük én is azért dolgozok, hogy szeretett klubunk minél jobban és jobban teljesítsen a következő években is.

A teljes sajtótájékoztató ide kattintva érhető el.

Sajnálatos hír a lengyel-magyar előtt: Szoboszlai megsérült, nem játszhat a vb-selejtezőn