I. félidő:

2013 ősze óta csak kikapott otthon a DVSC a Viditől az NB I-ben, ami plusz pikantériát is adott a debreceni rangadónak. Eközben a fehérváriaknak az Újpest hétközi legyőzése után fontos volt, hogy megint három ponttal tartsák a lépést és a különbséget a listavezető Ferencvárossal szemben.

Ennek megfelelően jó iramban és sok helyzettel is indult el a találkozó, az első tíz percben főként a Loki veszélyeztetett – Kovácsiknak háromszor is játékba kellett avatkoznia.

A 12. percben azonban majdnem a Vidi került előnybe, Kusnyír az utolsó pillanatban szerelte Hadzicot, aki Hodzic átadása után kerülhetett volna ziccerbe. A feszült és kemény csatát két sárga lap és Vinícius megtorolatlan könyököse is “színesítette”.

Szűk negyedórával később megint Hadzic ugrott ki a védő között, egyedül indult meg a kapu felé, de végül csak estében tudott gurítani, Nagy a jobb alsónál ütötte ki a labdát. Nem sokkal később Hodzic a felső lécet találta el, válaszul Kovácsik védte bravúrral Tőzsér bombaerős szabadrúgását.

A 40. percben aztán már jött az első gól is: Loic Nego lépett ki ezúttal a védők mögé Marko Scepovic passza után, elhúzta a labdát Nagy mellett, majd a becsúszó Szatmárin is átemelve a labdát az üres kapuba lőtt. 0-1 volt a félidő.

DVSC – MOL Vidi FC 0-1

Loic Nego góljával megszerezte a vezetést a címvédő a Nagyerdőben.⚽Félidő: DVSC – MOL Vidi FC 0-1Élő közvetítés: http://bit.ly/2FGbFlO

Közzétette: M4Sport – 2018. november 25., vasárnap

II. félidő:

Tőzsér rafinált kísérlete vezette fel a második játékrészt, nyesését védte látványosan Kovácsik. Herczeg András nem sokkal később beküldte a pályára az igen eredményes idényt futó Takács Tamást is, de a következő (már kisebb) lehetőség is Tőzsér előtt adódott: a 63. percben Barna készítette le a labdát a rutinos középpályásnak, aki 17-ről nem találta el jól a labdát, így Kovácsik simán védett.

A küzdelmes, de kevesebb helyzetet hozó félidő hajrájára néhány mérsékelten izgalmas jelenet maradt még. A 77. percben Nego durrantott kisodródott helyzetből a jobb alsó mellé, a másik oldalon Avdijaj kísérlete nem okozott nagy gondot Kovácsiknak, és hiába játszott mezőnyfölényben a Loki, végül nem tudta bevenni a vendégek kapuját, így tovább folytatódott rossz hazai sorozata a Vidi ellen.

A sorsdöntő, BATE elleni EL-meccsre készülő fehérvári gárda sikerével megelőzte a Honvédot jobb gólkülönbségének köszönhetően és továbbra is 5 pont a lemaradása az éllovas FTC mögött.

Herczeg: “A Vidi klasszis csapat”; Nikolic: “Ez nem jellemző ránk” – így látták az edzők

OTP Bank Liga, 15. forduló:

DVSC – MOL Vidi FC 0-1 (Nego 40.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Barna (Ferenczi, 78.) – Haris, Tőzsér – Varga K. (Jovanovic, 78.), Bódi, Szécsi (Takács T., 60.) – Avdijaj

Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Nikolov (Berecz, 83.), Hadzic – M. Scepovic (Kovács I., 90.), Hodzic (Milanov, 69.)

Az NB I állása: