NB I, 5. forduló

DVSC – MTK, 20:00

Herczeg András (DVSC): “Ha úgy vesszük, hogy az MTK most jutott az első osztályba, újonc csapatról beszélünk. Azonban ha megnézzük, olyan rutinos és tapasztalt labdarúgókkal rendelkeznek, akik sokkal több NB I-es mérkőzést játszottak, mint a mi játékosaink. Jól futballoznak, labdabiztosak, és a védekezésük is szervezett.

Vezetőedzőjük, Feczkó Tamás egy fiatal, nagyon tehetséges, jól felkészült szakember, ezt már a Balmazújváros trénereként is bizonyította. Kiváló csapatot alkotnak, amelyet az eddigi eredményeik is igazolnak.

A szűk védekezés mellett a mélységi indításaikra is figyelnünk kell, továbbá kevés területet kell hagynunk nekik. Továbbá fontos, hogy koncentráltan, minél jobban ki tudjuk használni az előttünk adódó lehetőségeket. Úgy gondolom, egyben vannak a srácok, masszívak vagyunk. Bízom benne, hogy a pénteki bajnokin is jó teljesítményt tudunk nyújtani, hisz szeretnénk itthon tartani a három pontot. Igaz, voltak nehézségeink az elmúlt napokban, Erik Cikos és Bódi Ádám egész héten beteg volt, utóbbi labdarúgót a Vidi ellen ezért kellett lecserélnünk, továbbá Ezequiel Calventének begyulladt a füle, így az ő játéka is kérdéses. ” (dvsc.hu)

Feczkó Tamás (MTK): “Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Debrecen nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszó csapat. A szezonban még nem kaptak ki, a Vidit is majdnem megverték az előző fordulóban. A tavalyi szezonjuk jól sikerült, összeérett a csapat, majd igazoltak még hozzá két remek idegenlégióst. Minden esély megvan rá, hogy nagyon jó mérkőzés legyen, de azért utazunk Debrecenbe, mint bárhova, hogy győztesen térjünk haza.

Bízom benne, hogy nem csak a bajnokság elején leszünk ilyen jók, hanem hosszútávon is. Nagyon sokat dolgoztunk és tettünk a mérkőzéseken is azért, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról, szerencsére ez eredménnyel is párosult.

Nagyon bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken is hasonlóan fogunk küzdeni és játszani, ha pedig játékban még egy kicsit tudunk javulni, sok szép győzelemnek fogunk még örülni.” (mtkbudapest.hu)

A mérkőzést a csakfoci.hu-n élőben közvetítjük.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NBI