Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 25-i ülésén az alábbi határozatokat hozta – írja az mlsz.hu.

NB I

A FEB összevont eljárás alapján két sportszervezetet, a Honvédot a DVSC és a Paks elleni hazai és az Újpest elleni idegenbeli bajnoki mérkőzései kapcsán a szurkolói által elkövetett rendzavarásaiért, valamint a DVSC-t, a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzései kapcsán a szurkolói által elkövetett rendzavarásaiért és mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért pénzbüntetésben részesítette.

A DVSC saját honlapján számolt be róla, hogy 2 millió forintos büntetést kaptak.

Az indoklás szerint a július 31-i, Honvéd elleni idegenbeli találkozón a debreceni drukkerek megbotránkoztató, obszcén rigmusokat kiabáltak, míg az augusztus 8-i Loki-Újpest meccsen szurkolóink az obszcén kifejezések skandálása mellett “füsthatású pirotechnikai eszközt” használtak – írja a dvsc.hu.

A klub vizsgálja a fellebbezés lehetőségeit, erre 5 nap áll rendelkezésre. Fontos tudni, hogy a hasonló szabályszegések hosszabb távon az anyagi teher mellett akár pontlevonáshoz is vezethetnek, ezért a DVSC vezetése egyeztetést kezdeményez majd a szurkolókkal a hasonló esetek elkerülése céljából.

NB II

A FEB a Siófok–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Siófok szurkolóinak rasszista megnyilvánulásaiért, a sportszervezettel szemben kiszabott büntetésként 1 soron következő  hazai NB II férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen a hazai mérkőzéseknek otthont adó Városi Stadion „F”  szektorának  lezárását rendeli el.