Burai Erik 2018 januárjában hagyta maga mögött az Illés Akadémiát, és csatlakozott a játékosmegfigyeléséről híres Midtjyllandhez. A dán klubnál a fiatal magyar támadó mindössze egy évet töltött, 2019 telén ugyanis hazatért, a DVSC-hez igazolt, ahol már nem az utánpótlásban, hanem a második csapatnál kapott lehetőséget.

– Dánia után nem okozott különösebb problémát, hogy itthon felnőttek között kell szerepeljek – reagált az utanpotlassport.hu megkeresésére a támadó.– Dániában más a foci, mert ott az utánpótlás-bajnokságban is ahhoz szoktunk hozzá, hogy előny birtokában is ugyanolyan iramban támadunk tovább, mint döntetlen állásnál vagy hátrányban. Ez elég fárasztó tud lenni, viszont azt is eredményezi, hogy a dán U18-as bajnokságban nagyobb az iram, mint itthon, a felnőttek között, a megyei bajnokságban.

Burai kitért a légiósként eltöltött egy év nehézségeire és tanulságaira is.

– Taktikailag sokat fejlődtem, mert a dán klubnál már a korosztályos csapatoknál is nagyon sokat foglalkoznak a taktikával.

Az edzéseken pedig nincs barátság, mindenki úgy áll hozzá a tréningekhez, mintha vérre mennének, az iram sokszor a meccseknél is nagyobb.

Ugyanakkor a beilleszkedés  nem volt könnyű távol a családtól, egy idegen nyelvi környezetben és Dániából már az utánpótlás-válogatottba sem kaptam meghívót.

Végül a csatár elárulta, nem bánta meg, hogy így alakult a pályafutása.

– Utólag persze lehet mondani, hogy talán várhattam volna még a külföldi szerződéssel, de így is úgy érzem, hogy nagyon jó tapasztalatszerzés volt a kint eltöltött időszak.

Miután egy bizonyos idő elteltével kezdtem egyre jobban beilleszkedni, sokat gondolkodtam a hazatérésen.

Viszont azzal, hogy Debrecenben hamar befogadtak a társak, centerként tudtam játszani és jöttek a gólok is, sikerült tenni egy lépést a célom felé, hogy élvonalban, felnőttek között játszhassak.

A most 18 éves támadó a DVSC II színeiben 13 meccsen 16 gólt szerzett, amivel hozzájárult a csapat NB III-ba jutásához.

NB I: “Óriásölő” szélsővel erősíthet a Loki – eddig írhat alá