“Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, és mondhatom azt is, hogy ez egy olyan mérkőzés, ami eldöntheti azt, hogy van még remény, vagy nincs remény” – nyilatkozta a 11. helyen álló Gyirmót FC Győr vezetőedzője, Csertői Aurél a hat ponttal előttük álló DVSC elleni idegenbeli találkozó előtt.

I. félidő

A mérkőzés tétjének megfelelően kezdődött az NB I 28. fordulójának nyitómeccse, ugyanis mindkét együttes felvállalta a támadójátékot, a második percben már egy lesgólig is eljutott a Gyirmót. Egy perccel később a Loki is betalált, ez pedig már érvényes is volt: Dzsudzsák jobboldalról érkező éles szabadrúgását fejelte ki röviden, középre Szegi, a magyar válogatott előző kerethirdetésekor meghívót kapó Baráth Péter pedig 8 méterről a bal alsóba lőtt, 1-0.

Hat minutummal később azonban jött is a válasz: Nagy P. baloldalról érkező lapos beadása megpattant középen és éppen így lett jó Hasaninak, aki Charleston mellett 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt, 1-1.

A 21. percben egy szögletet csúsztatott a hosszúra Csörgő, ahol a lesen álló Szegi közeli kísérletét ütötte hatalmas bravúrral kapufára Hrabina – a védés közben Ikics ütközött a Loki kapusával, akit később ennek következtében le is kellett cserélni.

Három percre rá ismét a hazaiaknál volt az előny, ekkor Dzsudzsák távoli lövését ütötte oldalra Rusák, a 16-os oldalánál Bódi összeszedte a labdát, majd Bényeihez passzolt, aki középre továbbított és Baráth 12 méterről a jobb sarokba lőtt, 2-1.

A szünet előtt még a gyirmótiak részéről lehetett feljegyezni egy lehetőséget, amikor Nagy P. jobbról érkező beadását pörgette az ötös sarkáról a rövid felső fölé.

II. félidő

A második játékrészben a Gyirmót támadójátéka már kevésbé volt veszélyes, így nem lehetett azt mondani, hogy felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A nagyobb helyzeteket elsősorban a debreceniek alakították ki, az 59. percben például Dzsudzsák húzott befelé a jobboldalról, majd középre érve célba vette a jobb felsőt, a lövés a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Dorian Babunski sem tévedett sokat nyolc perccel később, amikor labdát szerzett a gyirmóti 16-oson belül, de ez is fölé ment.

Csertői beküldte Simont, Cvetanoskit és Ventúrát is a támadójáték javítására, de hiába birtokolták olykor többet a labdát a vendégek, a csereként pályára lépő Kosickynek alig kellett játékba avatkoznia.

A 82. percben Dzsudzsák újabb veszélyes beadása után alakult ki helyzet a Loki előtt, de fölé ment ez a fejes is. A hajrában végül csak bepasszírozta a harmadik és egyben mindent eldöntő gólját a DVSC: Dzsudzsák kínálta meg egy bombával Rusákot 18-ról, a gyirmót kapus védett, de a kipattanó épp Dorian Babunski elé került, aki négy méterről az üres kapuba lőtt.

Joan Carrillo csapata tehát begyűjtötte a három pontot, ezzel kilenc pontra ellépve a kiesőzónától.

NB I, 28. forduló

Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 3-1 (Baráth 3., 24., Do. Babunski 86., ill. Hasani 9.)

DVSC: Hrabina (Kosicky, 39.) – Kusnyír, Deslandes, Pávkovics, Charleston (Ferenczi, 11.) – Varga J., Bényei (Da. Babunski, 75.) – Bódi (Sós, 75.), Baráth, Dzsudzsák – Do. Babunski.

Gyirmót: Rusák – Szegi, Ikic, Csörgő, Hajdú – Vass (Radics, 59.), Nagy P. (Herjeczki, 79.), Klimovich (Ventúra, 59.) – Hasani, Bezborodko (Simon, 53.), Medgyes (Cvetanoski, 59.).

Csercseszov: “Jó munkát végeztünk az átigazolások terén”- a Fradi edzője a 9 pontos előnyről, a válogatott kiszemeltről és az NB I-ről