Mint ismeretes, a Ferencváros 6-1-re győzött Debrecenben, ami a Loki történetének legsúlyosabb hazai veresége volt a zöld-fehérek ellen.

A már a válogatott bő keretébe is meghívót kapott Ferenczi János így értékelte a kiütéses kisiklást a haon.hu-nak.

Az első gól után megtaláltuk a játékunkat, jól fociztunk, helyzeteket alakítottunk ki. Gróf bravúros védésein múlott, hogy nem egyenlítettünk, vagy nem fordítottuk meg az eredményt. De nekünk gólt kellett volna rúgnunk abban az időszakban, legalább egyet. Sajnos megint nem sikerült betalálnunk, a Ferencváros viszont ismét gólt szerzett, aztán futottunk az eredmény után. A szünetben rendeztük a sorainkat, próbáltuk azt, hogy megnyerjük a második félidőt. Szereztünk is egy gólt az elején, viszont az FTC megint gólt tudott szerezni. Ebből, valamint a mérkőzés többi fordulópontjából nagyon rosszul jöttünk ki. Felesleges kifogásokat keresni, ez a mi hibánk. Hat gólt nem szabad itthon kapni. Ráadásul Szécsi és Nagy is megsérült. A Szécsi helyett beálló Kundrák rögtön gólt szerzett. Nagy Sanyi helyett a kapuba álló Tomas Kosicky nem tehetett a kapott gólokról.

Ferenczi elismerte, hogy 3-1 után mintha a pályán lévő valamennyi mezőnyjátékos gólt akart volna rúgni, és emiatt teljesen szétesett a DVSC játéka.

Igen, mindenkiben benne volt az igyekezet. Csak sajnos a nagy akarásnak nem lett jó vége.

Ez egy elfogadhatatlan eredmény. Át kell értékelni, hogy ha 3-4 gólt kapunk, utána nem biztos, hogy előre kell mennünk, hanem inkább az eredmény tartására kell törekednünk. Nem pedig belefutni egy ilyen zakóba.

Két hét szünet következik. Rendezni kell a sorokat, mert nem jó elmenni a szünetre ilyen hangulatban. A téli pihenő előtt van négy meccs, amelyek nagyon fontosak. Muszáj rendbe tenni a fejeket, illetve rendezni a dolgainkat, mert muszáj úgy kijönni abból a négy meccsből, hogy a végén ott legyünk a dobogón – tette hozzá.